Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | tysk flag engelsk flag |

www.sygehussonderjylland.dk

Ortopædkirurgi, Sengeafsnit - Aabenraa

Kontaktinformation

 

 

Telefondirekte til sengeafdelingen: 

7997 1837

 

 
Besøgstid: Vi har ingen faste besøgstider men vil gerne have ro i afdelingen fra kl. 12.00 - 14.00 og efter kl. 21.30.

 
 

Adresse
Kresten Philipsens Vej 15
6200 Aabenraa
Tlf.: (+45) 79 97 18 00

>> Find vej og find rundt

 

Afdelingen

I Ortopædkirurgi, Sengeafsnit A - Aabenraa er der hovedsageligt indlagt voksne med akutte ortopædkirurgiske lidelser som f.eks. brud, sene og ledskader, som kræver operation eller anden behandling.

Patienterne indlægges primært i afdelingen via Skadestuen eller FAM (Fælles Akut Modtagelse).

Afdelingen har 19 sengepladser, og enkelte dagkirurgiske sengepladser, til voksne patienter.

Sengeafsnittet består af 2 teams, hvor læger, sygeplejersker, social- og sundhedsassistenter, sekretærer, fysio- og ergoterapeuter o.a. arbejder sammen om, at skabe de bedst mulige behandlingsforløb for de indlagte patienter.

 

Medicin

Selv om vi har meget forskelligt medicin i afdelingen, kan det forekomme, at vi ikke har det præparat, du bruger. Du kan derfor blive bedt om at medbringe din egen medicin. Hvis du bruger inhalationsmedicin, er det vigtigt, at du medbringer dette og evt. pep-fløjte.

 

Stuegang

Der er behovsstuegang i løbet af formiddagen. Aftal med plejepersonalet om morgenen, om der er problemer, der skal tages op til stuegang.  

 

Genoptræning

Hvis du skal have genoptræning ved fysioterapeuten, foregår dette i afdelingen i løbet af dagen. I øvrigt betragtes de almindelige daglige gøremål som en del af genoptræningen.

 

Mad og drikke

Der bliver tilbudt kost efter personligt behov. Maden vælges ud fra et menukort med mange muligheder og serveres på stuen, i gårdrummet eller du kan gå i sygehusets restaurant og indtage den, hvis du er oppegående. Dine pårørende kan også bestille mad og spise med for egen regning.

Du eller dine pårørende har mulighed for selv at hente drikkevarer fra køleskabene på gangene uden for måltiderne. 

 

 

Opjoldsstuen

I gårdrummet i midten af afdelingen er der dagligstue med TV

 

Påklædning

Vi opfordrer dig til, at du, så vidt det er muligt, anvender dit private tøj under indlæggelsen. Vi anbefaler desuden, at du medbringer godt fodtøj. Sandaler eller snøresko, der sidder godt fast på foden, er det bedste.

 

Telefon og TV 

Ved alle senge er der adgang til telefon og TV mod betaling. Betalingskort til telefon købes i automat i forhallen. Egen mobiltelefon må benyttes.Rygning

Sygehuset er røgfrit område. Der må kun ryges i det fri i de afmærkede områder ved sygehusets hovedindgange.

 

 

Værdigenstande

 

Vi har desværre oplevet tyveri fra stuerne, så pas godt på penge, smykker, computere og andre værdigenstande. Lad ikke noget ligge fremme, når du forlader stuen. Lås det evt. inde i skabet på stuen eller send dem med dine pårørende hjem.

 

Røde Kors

Hver tirsdag, onsdag og torsdag eftermiddag kommer der patientstøtter fra Røde Kors i afdelingen. Samarbejdet har til formål at tilbyde patienter uforpligtende samvær i form af f.eks. samtale, gåture, højtlæsning, spil, brevskrivning eller lignende. Personalet anviser patientstøtterne, så hvis du har lyst til at møde dem, bedes du give personalet besked. 

 

Dagens gang

Kl. 07.00:

Kl. 07.30 – 08.30:

Fra kl. ca. 08.30:

Kl. 11.30 - 12.30:

Kl. 12.00 - 14.00:

Kl. 14.00:

Kl. 17.30 - 18.00:

Kl. 19.30:

Kl. 20.00 - 22.00:

Kl. 22.00 - 07.00:

Morgenarbejdet begynder

Morgenmaden serveres

Stuegang

Frokosten serveres

Middagshvil - Ingen besøg

Der serveres kaffe, te og kolde drikkevarer

Aftensmad serveres

Der serveres kaffe, te og kolde drikkevarer

Pleje før natten

Tilsyn på stuerne efter behov

 

Den daglige, personlige hygiejne og pleje finder sted i løbet af dagtimerne.

Plejepersonalet skifter vagt kl. 7.00, kl. 15.00 og kl. 23.00.

 

Udskrivelse

Udskrivelse fra afdelingen foregår i et samarbejde med dig og eventuelt dine pårørende. Vi vil efter aftale med dig tage kontakt til hjemmeplejen, hvis der er behov herfor. Vi vil også sørge for, at du får de nødvendige behandlingsredskaber. Udskrivelser finder sted døgnet rundt men primært i dagtimerne.

 

 


Siden er sidst opdateret 10-7-2019Sygehus Sønderjylland | Kresten Philipsens Vej 15 | 6200 Aabenraa | Tlf. 79 97 00 00 | shs.kontakt@rsyd.dk