Dette er tekstversionen af En god start på livet
Klik her for at komme til den grafiske version af En god start på livet

Forside - Om sitet - Læs op - Sitemap


En god start på livet


Graviditets- og Fødselsklinikken på Sygehus Sønderjylland bliver dette års modtagere af 50.000 kr. fra fonden ”En god start i livet”.

Klinikken anerkendes med prisen, fordi det er lykkedes at reducere antallet kejsersnit og generelt minimere indgreb ved fødslen samtidig med, at den faglige standard er i top og at brugerne – de gravide og fødende kvinder – udtrykker stor tilfredshed.

Med en offensiv strategi er det lykkedes Graviditets- og fødselsklinikken at have Danmarks laveste kejsersnitsfrekvens og samtidig vedblive at være et af de fødesteder i Danmark, der har den højeste rate af ukomplicerede fødsler. Kejsersnit er fantastisk i de situationer, hvor en naturlig fødsel ikke er en mulighed; men vores mål er at planlægge det mindst indgribende forløb for gravide og deres familie.

Fonden EN GOD START I LIVET, blev stiftet af Cecilia Virgin i 1985. Med fonden ønsker Cecilia Virgin at bidrage til at de menneskelige værdier bliver værdsat og understøttet og hendes ønske er, at gøre en indsats for at give børn en god start i livet og bidrage til, at børn føler sig elskede og værdsat, som de er.  Årets pris uddeles til et initiativ, som styrker familiens egne ressourcer i forbindelse med graviditet, fødsel og barnets første leveår, herunder at bidrage til at graviditet og fødsel sker med størst mulige sikkerhed og med mindst mulig brug af teknik og indgreb.

”Prisen er gennem tiden uddelt til en række progressive og innovative initiativer præsenteret af fremtrædende og dygtige fagfolk, se www.fonden-engodstartilivet.dk. Vi er meget taknemmelige og stolte over at modtage denne pris, den betyder meget for os”, siger klinikleder og overlæge Katrin Löser.

Samtidig pointerer de to prismodtagere, at det er hele Familiecentrets personale – jordemødre, SOSA, fødselslæger, børnelæger og sygeplejersker samt anæstesi afdelingen, der bakker op om vores fælles holdning og strategi, derfor tilfalder prisen faktisk os alle!

Prisen overrækkes af sundhedsminister Ellen Trane Nørby i Domus Medica i København i november

Prisen skal bruges til at gøre miljøet på fødestuerne endnu mere indbydende og dermed fremme den naturlige fødselsproces.
Region Syddanmark - Email: kontakt@regionsyddanmark.dk