Dette er tekstversionen af Robotten slår rekorder
Klik her for at komme til den grafiske version af Robotten slår rekorder

Forside - Om sitet - Læs op - Sitemap


Robotten slår rekorder


Sygehus Sønderjyllands første operationsrobot har været flittigt brugt, siden den første gang assisterede ved en operation den 8. maj.

Flere læger har arbejdet med robotten, som også er taget i brug til flere typer af operationer, herunder brok-, tarm-, galde- og gynækologiske operationer.

Et godt samarbejde mellem Kirurgisk, Kvindesygdomme og Bedøvelse og Operation har gjort, at det allerede nu er muligt både at tangerer rekorder og lave nordiske rekorder.

For nyligt assisterede robotten måske for første gang i Skandinavien ved en akut operation, nemlig fjernelsen af en blindtarm, og i sidste uge blev robotten taget i brug ved ikke mindre en 12 operationer. Det er rekord i Danmark Sverige og Finland. Norge har en gang opnået samme resultat.

Indsatsen udløste stor ros og is til personalet i fredags.

-Næste mål er operation nr. 100, siger overlæge Skule Arnesen Bagge.

Skule Arnesen Bagge og hans sygeplejefaglige lederkollega Pia Kirkegaard Mortensen giver flere årsager til, at de robotassisterede operationer har fået en så forrygende start på Sygehus Sønderjylland:

En af dem var, at Kirurgisk fra begyndelsen valgte at sætte barren højt, så alle lagde sig i selen for at nå målene.

-Jeg tror også, det handler om, at vi havde forberedt os rigtig godt, både læger og sygeplejersker havde øvet sig og er blevet certificerede, og måske især på grund af teamsamarbejde og fordi alle er så hooked på, at det skal lykkes, siger Pia Kirkegaard Mortensen.

Fordelen ved robotassisterede operationer er, at de kan foregå med meget stor præcision og gennem små åbninger, hvilket er med til at minimere efterfølgende gener for patienten. Samtidig er robotten ensbetydende med en klar forbedring af kirurgernes fysiske arbejdsmiljø.

Robotoperation
Da Vinci og et maveskind fra 1. operaton
Region Syddanmark - Email: kontakt@regionsyddanmark.dk