Dette er tekstversionen af 50.000 kroner til og fra En god start i livet
Klik her for at komme til den grafiske version af 50.000 kroner til og fra En god start i livet

Forside - Om sitet - Læs op - Sitemap


50.000 kroner til og fra En god start i livet


Afsnittet Fødsler fik 23. november en pris for sin store indsats for at minimere antallet af kejsersnit.

Prisen fra fonden ”En god start på livet” på 50.000 kroner overrækkes til udviklingsjordemoder Tove Bøttcher og overlæge Kiki Löser af sundhedsminister Ellen Trane Nørby i Domus Medica i København kl. 14. Men prisen tilfalder hele afsnittet, slår de Tove Bøttcher fast.

Hun understreger, at indsatsen, som betyder, at Sygehus Sønderjylland kan Danmarks laveste kejsersnitfrekvens (på 13,1 procent mod 19,4 procent på landsplan), ikke var lykkedes uden et tæt og tværfagligt samarbejde.

Kejsersnit har negative konsekvenser for både mor og barn. Derfor er der brug for særlig opmærksomhed, når en gravid ønsker kejsersnit uden medicinsk grund.

Med Aabenraa-modellen, som metoden nu kaldes, aftaler den gravide, lægen og jordemoderen sammen en fødeplan, som alle kan stå inde for. Et dedikeret samarbejde med gensidig tillid mellem læger og jordemødre bidrager til de gode resultater.

Afsnittet har sendt en hel lille delegation med til hovedstaden, hvor de vil udbrede kendskabet til metoden. På lidt længere sigt er planlagt en ph.d.-afhandling om emnet.

Tove Bøttcher fortæller, at de 50.000 kroner skal bruges til at bruge musik eller andre lydeffekter på tre af sygehusets fødestuer.

Se mere om Aabenraa-modellen her.

Fonden „En god start i livet” har til formål er at støtte aktiviteter, som styrker familiens egne ressourcer i forbindelse med graviditet, fødsel og barnets første leveår.


Fondens ønske er at bidrage til at: 

Fondens største aktivitet er at uddele årets pris til et initiativ, der fremmer fondens formål. 
Region Syddanmark - Email: kontakt@regionsyddanmark.dk