Dette er tekstversionen af Hvor mange bærer multiresistente bakterier ind på akutmodtagelsen?
Klik her for at komme til den grafiske version af Hvor mange bærer multiresistente bakterier ind på akutmodtagelsen?

Forside - Om sitet - Læs op - Sitemap


Hvor mange bærer multiresistente bakterier ind på akutmodtagelsen?


Akutcenterets specialeansvarlige overlæge Christian Bacher Mogensen står i spidsen for et landsdækkende forskningsprojekt om multiresistente bakterier.

Projektet skal afdække, hvor stor en andel af patienterne på akutmodtagelserne, der bærer multiresistente bakterier ind på landets sygehuse. Samtidig skal undersøgelsen gøre det muligt at udvikle screeningsværktøjer til tidlig identifikation af bærere af bakterierne MRSA, ESBL, VRE, CPE og CD blandt patienter indlagt på danske akutafdelinger.

Svar fra podninger og spørgeskemaer fra lidt over 10.000 patienter fra 8 af landets akutmodtagelser kommer til at indgå i projektet, der har modtaget 3,5 millioner kroner i støtte fra staten og Region Syddanmark.

Ud over Sygehus Sønderjylland deltager akutmodtagelser i Odense, Aalborg, Hjørring, Aarhus, Herning, Køge og Slagelse også i forsøget, hvis første resultater ventes at kunne offentliggøres i 2018.

Få mere information på projektets nyåbnede sektion på sygehusets hjemmeside:

http://www.sygehussonderjylland.dk/webmasterhandicap.asp?id=505495

Christian Bacher Mogensen varetager ud over sit virke som overlæge og forsker på Sygehus Sønderjylland også formand for den nationale ekspertgruppe i Lærings- og Kvalitetsteam Antibiotika, sammen med ledende overlæge og mikrobiolog Svend Ellermann-Eriksen fra Aarhus Universitetshospital. 

Gruppen skal lave en national strategi for mere effektiv brug af antibiotika på sygehusene.

 

Fakta:

Multiresistente bakterier kan, som navnet antyder, være meget vanskelige at bekæmpe, fordi almindelig antibiotika ikke virker imod dem. De fleste, der smittes med disse bakterier, er raske smittebærer og vil ikke mærke noget til dem. Men får man en infektion, kan det blive sværere at bekæmpe sygdommen, medføre komplikationer, længere indlæggelse og i værste fald patientens død.

 
Region Syddanmark - Email: kontakt@regionsyddanmark.dk