Dette er tekstversionen af Fredag klokken 12 skifter uniformerne i Tønder
Klik her for at komme til den grafiske version af Fredag klokken 12 skifter uniformerne i Tønder

Forside - Læs op - Sitemap


Fredag klokken 12 skifter uniformerne i Tønder


​Som det første sygehus i regionen skifter medarbejderne med patientkontakt på Sygehus Sønderjylland Tønder deres hvide uniformer ud med blå. Det sker fredag klokken 12. I næste uge følger Sønderborg og Aabenraa.

 

Uniform

 

Fredag den 27. september er store skiftedag på Sygehus Sønderjylland Tønder. Dagvagterne møder ind og klæder sig i det traditionelle hvide tøj. Men fra klokken 12 bliver tøjet i depoterne skiftet ud, og alle medarbejdere, der møder ind herefter, skal trække i mørkeblå bukser og lyseblå overdel.

Helt aktuelt betyder det i Tønder, at eftermiddagsvagten, der møder klokken 14.30 i skadeklinikken, vil være regionens første medarbejder i blåt. I hvert fald sådan helt officielt.

Nye uniformer med mange fordele
Det har været en længere proces at udvælge de nye uniformer, der bliver standardpåklædning for alle regionens sygehusmedarbejdere med patientkontakt. Der har været medarbejderinvolvering, farvevalg og en udbudsrunde.

Blandt andet indeholder de nye uniformsoverdele mere bomuld, end der er i de gamle uniformer, og materialet er vævet, så bomulden sidder på indersiden af uniformen. Det gør, at uniformerne er mere bløde og åndbare.

Samtidig er de mørkeblå bukser ikke på samme måde gennemsigtige som de ældre hvide uniformer godt kunne blive med tiden.

På Sygehus Sønderjylland vil medarbejderne på matriklerne i Aabenraa og Sønderborg skifte uniformer mandag den 30. september. Foruden uniformer skifter patienttøjet, sengelinned og dyner også næste uge. I Sønderborg sker skiftet for patienterne den 1. oktober, mens Aabenraa følger trop 2. oktober.
 
Region Syddanmark - Email: kontakt@regionsyddanmark.dk