Dette er tekstversionen af Sønderjyllands Akutsygehus kåret til Årets Sundhedsbyggeri 2020
Klik her for at komme til den grafiske version af Sønderjyllands Akutsygehus kåret til Årets Sundhedsbyggeri 2020

Forside - Læs op - Sitemap


Sønderjyllands Akutsygehus kåret til Årets Sundhedsbyggeri 2020


​Det nye byggeri med den smukke sengebygning i Aabenraa er netop blevet kåret som Årets Sundhedsbyggeri 2020. Det har en fagjury og en offentlig afstemning afgjort.

 

Sygehus Sønderjylland

 

Juryen fremhævede, hvordan sygehuset nu udnytter den flotte udsigt og lyset, som er så vigtigt for patienternes velbefindende. Regionsrådsformand Stephanie Lose (V) er glad for de nye, moderne faciliteter, der understøtter gode og sikre forløb for patienterne, og som samtidig letter hverdagen for medarbejderne.

Aabenraa løb med sejren
Ud over Sønderjyllands Akutsygehus i Aabenraa var også Hospice Vangen i Aalborg, Kræftrådgivningscenteret Livsrum i Herlev samt et friplejehjem i Frederikssund med i opløbsfeltet.

Men sejren blev tildelt byggeriet i Aabenraa, da nyt og gammelt, funktionalitet og æstetik, samt projektforløb og -pris alt sammen er gået op i en højere enhed.

Det nye akutsygehus i Aabenraa er ét af de fire akutsygehuse i Region Syddanmark. Byggeriet på hele 34.000 m2 tæller bl.a. en ny sengebygning med enestuer og ambulatorier, et nyt laboratoriecenter, en ny intensivafdeling, en ny sengecentral, udvidelse af varemodtagelsen og en ny helikopterlandingsplads. Alt sammen udført til tiden og til aftalt pris.

Administrerende sygehusdirektør på Sygehus Sønderjylland, Peter Fosgrau, er naturligvis glad for hæderen.
- På akutsygehuset i Aabenraa har vi samlet alle de akutte funktioner i et moderne byggeri, der på alle måder rummer nye tanker for sygehusbyggeri og patientbehandling. Samlingen af alle akutspecialerne betyder, at de akutte lidelser kan blive behandlet hurtigt, og rammerne med enestuer til alle patienter gør, at der kan skabes en højere grad af fortrolighed mellem personalet og de indlagte patienter. Det hører vi allerede nu fra patienterne er et væsentligt løft.

I forbindelse med afstemningen kunne deltagerne give lidt ord med på vejen. Her er et udpluk.
Region Syddanmark - Email: kontakt@regionsyddanmark.dk