Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | tysk flag engelsk flag |

Sygehus Sønderjylland


2008

Alle nyheder udsendt af Sygehus Sønderjylland i 2008.

 


Link Nye afdelingsledere på Sygehus Sønderjylland
Link Akutsygehuset tiltrækker
Sygehusplaner gør det lettere at få sygeplejersker til intensiv i Aabenraa
Link Sygehus Sønderjylland har styr på rengøringen
Tidligere var Sygehus Sønderjylland ikke tilfreds med ISS’s håndtering af rengøringen af især sygehuset i Sønderborg. Men det er mange måneder siden. Nu er rengøringen sat i system og opfylder diverse standarder.
Link Ny ledende overlæge på Ortopædkirurgisk Afdeling
Overlæge Lars Holm tiltræder den 1. november 2008 som ledende overlæge på Ortopædkirurgisk Afdeling ved Sygehus Sønderjylland.
Link Sygehusets ServiceCenter skal samle trådene
Sygehus Sønderjylland etablerer et ServiceCenter og reorganiserer stabsafdelingerne fra den 1. november.
Link Astmaskole
Mange forældre oplever hver vinter, at deres små børn får luftvejsproblemer i form af astmatisk bronkitis. Årsagen er årstidens mange infektioner. Mange små børn har en allergisk astma, som gør, at de er ekstra udsatte på denne årstid.
Link Bakterien er ikke her
Den livsfarlige bakterie, C. difficile 027, der får skyld for adskillige dødsfald på engelske sygehuse findes ikke på Sygehus Sønderjylland.
Link Hjælp til gravide og nybagte mødre
1. oktober 2008 åbnede et barselsambulatorium på sygehuset i Haderslev. Her kan kvinder både før og efter fødsel få gode råd om f.eks. amning.
Link Travle børn på sygehuset
Børnedag på Sygehus Sønderjylland i Tønder, Aabenraa og Sønderborg den 02.10.2008
Link Speciallæger helt i front
Slut med at se yngre læger på jagt efter en erfaren speciallæge, der tør træffe afgørelse om, hvad der skal ske med en patient på baggrund af et røntgenfoto. Ventetiden for skadesstuens patienter bliver kortere og behandlingen går hurtigere i Aabenraa.
Link Goddag til ny oversygeplejerske
Bodil Jørgensen tiltrådte den 1. september 2008 som ny oversygeplejerske på Neurologisk Afdeling ved Sygehus Sønderjylland.
Link Få nyhederne fra Sygehus Sønderjylland automatisk - så snart de udsendes
Det er nu muligt at abonnere på nyheder fra Sygehus Sønderjylland via RSS-feed.
Link Patienter bliver genindkaldt
Hver enkelt patient bliver vurderet på ny og får derefter en ny tid til kontrol, undersøgelse eller behandling på Sygehus Sønderjylland.
Link Sundhedskartellets medlemmer i arbejde igen
Danske Regioner og Sundhedskartellet har indgået et forlig. Det betyder, at sygeplejersker, jordemødre, bioanalytikere og sundhedskartellets øvrige medlemmer går i arbejde igen natten til søndag den 15. juni 2008.
Link Patienter inddrages i deres behandling
Gynækologisk/Obstetrisk Afdeling inddrager patienterne i behandlingsforløbet, og det giver nu afdelingen mulighed for at vinde Region Syddanmarks Åbenhedspris.
Link Skadeklinikkerne igen klar til at tage imod patienter
Skadeklinikkerne i Haderslev, Sønderborg og Tønder er fra mandag den 9. juni 2008 igen åbne.
Link Undersøgelse af patienter med forstadier til kræft i underlivet genoptages
Patienter med forstadier til kræft i underlivet indkaldes nu igen til undersøgelse på gynækologisk ambulatorium.
Link Jordemoderkonsultationerne er atter åbne
Alle jordemoderkonsultationer er åbne fra tirsdag den 13. maj. Alle gravide, der har fået aflyst en tid under konflikten, vil modtage brev med en ny tid. Nygravide vil også modtage brev med tid til første undersøgelse. Den nye tid vil blive tilpasset undersøgelserne hos egen læge. Du skal derfor sørge for at bestille tid hos egen læge i uge 26 og 35.
Link International hæder til Sygehus Sønderjylland
Sygehus Sønderjylland blev tirsdag udråbt som vinder af den internationale pris ’Quality Improvement Award’, som uddeles af HQS i London til akkrediterede sygehuse, der har foretaget særlige kvalitetsforbedringer til fordel for patienter og personale.
Link Søvnlinjen er lukket
Søvnlinjen er lukket, men høreklinikken er derimod ikke ramt af konflikten.
Link Hvis du er gravid
De planlagte jordemoderkonsultationer er aflyst, men der vil være åbne jordemoderkonsultationer uden tidsbestilling i konfliktperioden. Det er som vanligt muligt at føde i både Haderslev og Sønderborg.
Link Hvem er omfattet af konflikten?
De 11 forbund i sundhedskartellet og FOA har varslet konflikt fra onsdag den 16. april 2008. Det betyder, at en række af Sygehus Sønderjyllands medarbejdere er omfattet af konflikten.
Link Patienter bliver behandlet under konflikten
Der er palnlagt et nødberedskab under strejken. Alle alvorligt syge patienter vil fortsat få behandling. Det gælder f.eks. for patienter med akut opstået sygdom, kræftsyge, eller patienter, der allerede er indlagt.
Link Skadeklinikkerne er lukkede så længe konflikten varer
Borgere, der i konfliktperioden har brug for akut hjælp, skal henvende sig på Centerskadestuen i Aabenraa.

Siden er sidst opdateret 21-01-2009
Sygehus SønderjyllandSygehus Sønderjylland | Kresten Philipsens Vej 15 | 6200 Aabenraa | Tlf. 79 97 00 00 | shs.kontakt@rsyd.dk