Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | tysk flag engelsk flag |

Sygehus Sønderjylland

Forside // Sygehus SønderjyllandpilPresserumpilNyhederpilArkivpil2012pilSpecialsygehus Sønderborg er på vej

Specialsygehus Sønderborg er på vej

Sygehus Sønderjylland fejrede tirsdag 31. januar færdiggørelsen af en stribe ombygninger, udvidelser og arbejdsmiljøforbedringer på sygehuset i Sønderborg.
Ombygninger, der samtidig skal ses, som nogle af de første synlige skridt på vejen til at skabe det nye Specialsygehus Sønderborg.

Omkring 100 gæster fra patientforeninger, entreprenørvirksomheder, pressen, sygehuset og regionshuset samledes i Terapiafdelingens splinternye træningssal.
Regionsrådsformand Carl Holst klippede det symbolske røde bånd – naturligvis med en operationssaks - inden gæsterne ved selvsyn kunne beundre den nye øjenafdelings undersøgelsesrum og operationsstuer og senere se dialyseafsnittets nye lokaler og udstyr i brug.

Region Syddanmark har indtil videre investeret 56 mio. kr. i modernisering og udvidelse af sygehuset i Sønderborg, og dette er kun en brøkdel af, hvad der bliver investeret i sygehuset de kommende år.

-Specialsygehuset i Sønderborg er en afgørende brik i puslespillet om hele Region Syddanmarks sygehusstruktur, sagde Carl Holst i sin lykønskningstale til sygehuset.

Edith Nielsen fra Nyreforeningen benyttede den festlige anledning til at glæde sig over de gode forhold for både patienter og medarbejdere i det nu dobbelt så store dialyseafsnit, mens Værn om Synets lokale formand, Lars Jørgensen udtrykte håb om, at Sønderborg snart kunne blive hjemsted for forskning i øjensygdomme.

Øjenafdeling, dialyseafsnit, ambulatorier, arbejdsmiljø..

De fejrede ombygninger har resulteret i, at sygehuset ved årsskiftet kunne åbne en ny, topmoderne Øjenafdeling, dobbelt så stor som den hidtidige. Samtidig åbnede Terapiafdelingen, der indeholder fysioterapi og ergoterapi, med helt nye og moderne træningslokaler. Kort forinden var dialyseafsnittet færdigombygget og udvidet med 10 dialysepladser og isolationsstue med to sengepladser. For både patienter og personale betyder udvidelsen en lettelse og klar forbedring i hverdagen.

Der er også indrettet nye undersøgelsesrum og ekstra sengepladser til patienter indenfor kirurgiske specialer, og på hele sygehuset er der gennemført en stribe arbejdsmiljøforbedringer i blandt andet operationsstuer og medicinrum.

Et flagskib i sygehussammenhæng

Sygehuset i Sønderborg skal fremover være specialsygehus og undersøge, behandle og pleje patienter fra hele Sønderjylland inden for særlige områder f.eks.:

  • Kroniske sygdomme som bl.a. diabetes, KOL og kræft
  • Sammedagskirurgi – hvor behandling klares uden indlæggelse
  • Hofte og knæoperationer
  • Øjenområdet

Samtidig får sygehuset enkelte funktioner, hvor vi også behandler patienter fra øvrige dele af Region Syddanmark.

Sygehus Sønderjylland kommer måske nok til at optage færre kvadratmeter i Sønderborg i fremtiden. Men vi vil udnytte bygningerne bedre, modernisere dem og sikre god kvalitet i behandling og pleje til patienter fra hele Sønderjylland og den øvrige del af regionen. Vores mål er, at Specialsygehus Sønderborg skal være et flagskib i sygehussammenhæng og være kendetegnet ved kvalitet, sammenhæng i behandlingen og let og hurtig adgang til undersøgelse og behandling.

I 2020 forventer vi 6.460 udskrivninger og 148.000 ambulante besøg på sygehuset i Sønderborg. Det vil således være det sted i Sygehus Sønderjylland, hvor der kommer flest patienter.

Senest fagligt revideret: 31-01-2012


Siden er sidst opdateret 31-1-2012Sygehus Sønderjylland | Kresten Philipsens Vej 15 | 6200 Aabenraa | Tlf. 79 97 00 00 | shs.kontakt@rsyd.dk