Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | tysk flag engelsk flag |

Sygehus Sønderjylland


Forside // Sygehus SønderjyllandpilPresserumpilNyhederpilArkivpil2012pilFundamentet lagt til Sønderjyllands akutsygehus

Fundamentet lagt til Sønderjyllands akutsygehus

Nu er det sønderjyske sygehusbyggeri officielt i gang. Onsdag den 30. maj åbnede regionsrådsformand Carl Holst (V) for den flydende beton for at støbe det allerførste fundamentet til det kommende akutsygehus i Aabenraa.

Sygehus for 230.000 sønderjyder

Udbygningerne af sygehuset for 1,25 mia. kroner skal være med til at gøre det til akutsygehus for 230.000 borgere, og byggepladsen virker allerede enorm med sine mange udgravninger. Håndværkerne har allerede taget første spadestik, og dette var også grunden til, at det traditionelle første spadestik var udskiftet med en fundamentstøbning.

Vi bygger ikke bare et sygehus. Vi er i Sønderjylland som i resten af Region Syddanmark er også i fuld gang med at ændre sygehusstrukturen, med akutsygehus i Aabenraa, specialsygehus i Sønderborg og sammedagssygehuse i Tønder.
Netop sammenhængen og helheden i sygehusstrukturen blev smukt afspejlet af, at både Sønderborgs borgmester Aase Nyegaard og Aabenraas borgmester Tove Larsen var på talerlisten, lykønskede med byggeriet som de begge så som en gevinst for området.
Både Aase Nyegaard og administrerende sygehusdirektør Finn Jensen nævnte i den forbindelse specialsygehuset i Sønderborg, der i de nærmeste år skal ombygges og moderniseres for 250 mio. kroner.

Et akutsygehus i topklasse

Ud over at være fælles indgang for alle akutte patienter, kommer akutsygehuset i Aabenraa også til at indeholde et familiehus, der tager sig af behandling og pleje af børn og unge samt fødsler og kvindesygdomme. Derudover skal sygehuset rumme ortopædkirurgi, neurologi, anæstesi, billeddiagnostik og laboratorier, ligesom det skal behandle hjertesygdomme og medicinske sygdomme for ældre patienter,

Allerede nu, hvor byggeriets fase 1 er gået i gang, er man i gang med planlægningen af fase 2. Fase 1 forventes at blive færdig i 2014, mens fase 2 skal være færdig i 2019

 

Senest fagligt revideret: 30-05-2012


Siden er sidst opdateret 30-5-2012Sygehus Sønderjylland | Kresten Philipsens Vej 15 | 6200 Aabenraa | Tlf. 79 97 00 00 | shs.kontakt@rsyd.dk