Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT |
www.sygehussonderjylland.dk Til Region SyddanmarkTil forsiden

Forside // Sygehus SønderjyllandpilPresserumpilNyhederpilArkivpil2016pilVi er blandt landets bedste til tarmkræftscreening

Vi er blandt landets bedste til tarmkræftscreening

Sygehus Sønderjylland ligger helt i top i Danmark på kvaliteten i det nye tarmkræftscreeningsprogram.

"Det er et særdeles fint resultat, og det skyldes især en målrettet indsats hos medarbejdere og ledere” udtaler leder af endoskopien, overlæge Oliver Ellendt, om de flotte resultater.

Sygehus Sønderjylland er det eneste af de 20 danske sygehuse, der laver screeningskoloskopier, hvor koloskopierne primært foretages af nationalt certificerede sygeplejersker. Resultaterne viser, at specialuddannede koloskoperende sygeplejersker kan lave tarmkræftscreeningsundersøgelser med mindst lige så høj kvalitet som speciallæger.

Det er første gang, der bliver offentliggjort kvalitetsdata på tarmkræftscreeningerne efter det landsdækkende program blev indført, og resultaterne for Sygehus Sønderjylland er meget flotte.

Kvaliteten måles via syv kvalitetsindikatorer, og på tre af disse indikatorer ligger Sygehus Sønderjylland øverst eller på en delt førsteplads.

Det drejer sig bl.a. om andelen af relevante borgere, der får lavet en såkaldt indeks-koloskopi, antallet af polypper (forstadier til kræft), der sendes til patologisk undersøgelse, og sygehusets evne til at finde tarmkræft tidligt.

Derudover ligger Sygehus Sønderjylland højt på andre indikatorer. Samlet set giver et billede af, at kvaliteten af tarmkræftscreeningerne på Sygehus Sønderjylland er blandt landets bedste.

Fakta:
I 2014 blev det nye landsdækkende tarmkræftscreeningsprogram sat i gang.

Siden da har Regionernes Kliniske Kvalitetsudviklings Program (RKKP) overvåget kvaliteten i screeningerne.

Nu er den første årsrapport blevet offentliggjort i regi af Dansk Tarmkræft Screeningsdatabase. Årsrapporten dækker perioden marts 2014 til og med december 2014.

I rapporten konkluderes det, at den danske befolknings deltagelse i tarmkræftscreeningen overgår alle forventninger og betegnes som en ubetinget succes.

 

 


Siden er sidst opdateret 12-1-2016Sygehus Sønderjylland | Kresten Philipsens Vej 15 | 6200 Aabenraa | Tlf. 79 97 00 00 | facebook ikon linkedin ikon twitter ikon -->