Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | tysk flag engelsk flag |


Forside // Sygehus SønderjyllandpilPresserumpilNyhederpilArkivpil2017pilFørste spadestik på Sygehus Sønderjylland

Første spadestik på Sygehus Sønderjylland

Med taler, telt og søde sager fejrede Sygehus Sønderjylland torsdag den 17. august det første spadestik til den anden del af sygehusbyggeriet i Aabenraa, Fase 2.

ved kagerne

 

Her skal opføres to etager med laboratorie- og behandlingsfaciliteter, samt 4 etager med sengeafdelinger fordelt på 3 bygningsfløje. Bygningerne kommer til at indeholde 120 plejeenheder, 38 ambulatorier og 13 intensivstuer. Og dertil kommer omfattende ombygninger, der blandt andet sikrer, at alle Sygehus Sønderjyllands indlagte patienter om få år kan ligge på enestue.

Stephanie Lose graver

 

Et stort byggeri, der kræver store redskaber, forklarede administrerende sygehusdirektør Peter Fosgrau smilende gæsterne, der var mødt op for at se regionsrådsformand Stephanie Lose tage det officielle ”spadestik” med en til lejligheden lånt gravemaskine.

Lose taler

 

Forinden havde Stephanie Lose talt om, hvordan sygehusbyggeriet her er et led i den omfattende reform, der blev indledt, allerede dengang regionerne blev samlet, og skal ses i lyset af sundhedsudvalgets konstante udvikling. Af samme grund var både hun og innovationsudvalgsformand Karsten Uno inde på, hvordan de nye rammer er fremtidssikrede og skal være til gavn for sønderjyder i mange år fremover

Peter Fosgrau taler

 

Peter Fosgrau fortalte, hvordan teams af højtkvalificerede entreprenører er samlede, klar til at tage fat på opgaven, og at han har stor tiltro til, at både tidsplaner og økonomiske rammer vil blive overholdt.

-Det er endnu en vigtig milepæl for Sygehus Sønderjylland. Det er to og et halvt år siden, vi kunne indvie første halvdel af vores over 1. mia. kroner store investering her i Aabenraa. Det er for længst blevet velfungerende og effektiv hverdag for vores FAM-Akutmodtagelse, familiehuset, restauranten og den nye sterilcentral, sagde han.

Peter Fosgrau gjorde opmærksom på, hvordan den mellemliggende periode er brugt på at modernisere sygehuset i Sønderborg og gøre plads til Gigthospitalets indflytning i 2018, samme år som moderniseringen af stueetagen i Sønderborg, projektet, vi kalder Ambulatorietorvet.

Kage til medarbejdere

Den officielle begivenhed i og uden for teltet tog kun godt en times tid, men for sygehuset var det samtidig en festdag, der samtidig blev markeret med kager til medarbejdere og chokolade til patienterne.


Siden er sidst opdateret 17-08-2017
Sygehus SønderjyllandTilgængelighedserklæring | Om hjemmesiden | Sitemap | Kontakt os