Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | tysk flag engelsk flag |

www.sygehussonderjylland.dk

Udsmykning med flere facetter

Torsdag den 18. januar holdt elever fra STU Ulkebøldam fernisering i Sygehus Sønderjyllands skadeklinik i Sønderborg.

De afslørede det visuelle produkt af et samarbejde lidt ud over det sædvanlige.

STU Ulkebøldam er en skole for unge, der har forladt folkeskolen, men hverken er i job eller i kommet i gang med en ungdomsuddannelse. Skolen har fokus på praktiske og sociale færdigheder, der kan klæde de unge på til at komme videre, og måske lægge grunden til et senere erhvervsvalg.

Siden efteråret har en del af skolens elever arbejdet med at finde og skabe den helt rigtige udsmykning til skadeklinikken. De har skullet tage højde for mange forhold. Klientellet i en skadeklinik er meget alsidigt, og hygiejnestandarden på et sygehus stiller særlige krav. Før de kunne komme i gang med udviklingsarbejdet, blev gennemført en spørgeskemaundersøgelse blandt skadeklinikkens personale.
Konklusionen var klar:

”Vi vil gerne have glade farver, blomster, dyr og mennesker, runde former og billeder af, at der sker noget”

Næste trin var at omforme ord først til ideer og design og siden gøre dem til virkelighed.

-Vi lærte nogle nye måder at være kreative på, - Og vi lærte at lægge en plan og få den ført ud i livet, fortæller eleverne om processen.

Eleverne har ønsket at tilføre Skadeklinikken et anstrøg af glæde og farver som modvægt til den utryghed og smerte, patienterne kan føle, når de kommer her.

For skolen betyder det noget, at kunne give eleverne en mulighed for at komme ud og skabe noget i samarbejde med en arbejdsplads og møde fremmede mennesker.

For en 8-årig patient fik besøget i Skadeklinikken ekstra kolorit ved, at hun fik lov at bestemme, hvor sygehusets tekniker skulle hænge billederne op.

Frivillighedskoordinator Karin Thade Petersen, fortæller, at samarbejdet med STU Ulkebøldam ikke stopper her, og at eleverne derfra også i fremtiden vil få projekter, der involverer Sygehus Sønderjylland.

STU Ulkebøldam på Skadeklinikken i Sønderborg


Siden er sidst opdateret 18-1-2018Sygehus Sønderjylland | Kresten Philipsens Vej 15 | 6200 Aabenraa | Tlf. 79 97 00 00 | shs.kontakt@rsyd.dk