Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | tysk flag engelsk flag |

www.sygehussonderjylland.dk


Forside // Sygehus SønderjyllandpilPresserumpilNyhederpilArkivpil2018pilSygehus Sønderjyllands første Uddannelseskoordinerende Overlæge

Sygehus Sønderjyllands første Uddannelseskoordinerende Overlæge

Overlæge Bjarke Kryger er frikøbt tre ugentlige dage fra Ortopædkirurgisk Afdeling. De ledige timer er dedikeret til at koordinere og facilitere unge lægers uddannelse på hele Sygehus Sønderjylland.

Hans nye titel bliver uddannelseskoordinerende overlæge, forkortet UKO, og han får i den rolle plads i sygehusets HR og Ledelsessekretariat.

-Bjarke Kryger vil holde møder med yngre læger og uddannelsesansvarlige overlæger for at få gode ideer frem i lyset og bringe dem videre, lige som han vil kunne gå i dybden med problemstillinger på det fælles niveau, siger lægefaglig direktør Bjarne Dahler-Eriksen


Få lægerne til at blive

Målet er, at Sygehus Sønderjylland i langt højere grad end i dag fastholder unge læger fra KBU-tiden eller i årene derefter, og gør det attraktivt at uddanne sig til speciallæge her på sygehuset for at få en tilværelse i det syd- og sønderjyske.

Inspirationen kommer fra Sydvestjysk Sygehus og OUH, hvor man i en årrække, har haft en uddannelseskoordinerende overlæge, og indgår i Strategi for Lægelig Videreuddannelse på Sygehus Sønderjylland.

Baggrunden er, at den uddannelse læger gennemgår, fra de forlader universitetet, til de er speciallæger, tager adskillige år. Samtidig involverer den mange samarbejdspartnere spredt på tværs af sygehusets matrikler, som skal koordinere deres fælles indsats for at den lægelige videreuddannelse bliver optimal.


Kommer til morgenkonferencer

Bjarke Kryger vil som en af sine første gerninger tage til morgenkonference i alle sygehusets afdelinger – især om onsdagen, hvor der er særlig fokus på uddannelse.

-Jeg vil se, hvad de gør godt og hvad de kan lære af hinanden. Samtidig handler det om at være synlig og tilgængelig for de unge læger. Jeg vil ikke sidde på et kontor hele dagen, men vil oftest være i kittel, siger Bjarke Kryger, som allerede har en række idéer til, hvordan man i samarbejde med de yngre læger kan skabe et mere spændende uddannelsesmiljø.


Siden er sidst opdateret 17-1-2018Sygehus Sønderjylland | Kresten Philipsens Vej 15 | 6200 Aabenraa | Tlf. 79 97 00 00 | shs.kontakt@rsyd.dk