Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | tysk flag engelsk flag |
www.sygehussonderjylland.dk Til Region SyddanmarkTil forsiden
Forside // Sygehus SønderjyllandpilPresserumpilNyhederpilArkivpil2018pilMidlertidige ændringer i modtagelse af akutte patienter

Midlertidige ændringer i modtagelse af akutte patienter

Hen over sommerperioden skal nogle af vores patienter modtages i Medicinsk Modtagelse i Sønderborg i stedet for i Fælles Akut Modtagelse i Aabenraa. Dette skyldes ubesatte stillinger i sygeplejen i Aabenraa, og foreløbig er der truffet aftale mellem de to afdelinger for juli og august måned.

Den del af de hjertemedicinske patienter, som normalt modtages i Sønderborg, vil i sommerperioden blive modtaget i Aabenraa, mens neurologiske patienter fortsat modtages i Sønderborg.

Jeg er imponeret over, at det på så kort tid er lykkedes at finde en god løsning på en kompleks problemstilling,” siger ledende overlæge i Fælles Akut Modtagelse Matthias Giebner, og Anette Brink, som er oversygeplejerske i Medicinske Sygdomme Sønderborg/Tønder, svarer: ”Vi er glade for at kunne hjælpe vores kolleger. Næste gang er det måske os, der har brug for hjælp.

Ved at inddrage flere af Sygehus Sønderjyllands afdelinger på de to matrikler, er det på få dage lykkedes at lave midlertidige aftaler, der formindsker det normerede antal af senge i Fælles Akut Modtagelse i Aabenraa med 7, og dermed tilpasses antallet af patienter til den aktuelle sygeplejebemanding. Den midlertidige tilpasning er lavet i samarbejde med personalet på de berørte afdelinger, og den betyder eksempelvis at speciallægerne i Aabenraa kommer til at hjælpe deres kolleger i Sønderborg i den pågældende periode.

Sygeplejefaglig direktør Eva Nielsen fortæller: ”Når der opstår udfordringer i en del af sygehuset, er det helt naturligt at hjælpe hinanden med at skabe fælles løsninger på tværs af afdelinger. Vi skal både passe på vores personale, og vi skal sikre at vores patienter ikke kommer til at opleve forringet kvalitet i behandlingen og plejen.”

Vi er i gang med at sikre ekstra bemanding i FAM, og vi håber på at kunne vende tilbage til vanlig drift i september.


Siden er sidst opdateret 8-6-2018Sygehus Sønderjylland | Kresten Philipsens Vej 15 | 6200 Aabenraa | Tlf. 79 97 00 00 | shs.kontakt@rsyd.dk