Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | tysk flag engelsk flag |
www.sygehussonderjylland.dk Til Region SyddanmarkTil forsiden
Forside // Sygehus SønderjyllandpilPresserumpilNyhederpilArkivpil2018pilInternationalt projekt forankret i Sønderjylland

Internationalt projekt forankret i Sønderjylland

.

I løbet af 2019 vil der komme større fokus på færdighedstræning i teknologiske løsninger end hidtil. Sygehus Sønderjyllands Lærings- og Forskningshus har nemlig modtaget 7,5 mio. kr. i EU-støtte til projektet "Digital & Innovation Skills Helix in Health". Pengene skal blandt andet bruges til at udvikle et nyt koncept for færdighedstræning af sundhedsfagligt personale på sygehuset og i kommunerne.

Projektet er et samarbejde med seks andre EU-lande. Det er funderet i Lærings- og Forskningshuset, som kommer til at bruge deres erfaringer med færdighedstræning til at skabe et koncept, der på sigt kan rulles ud til uddannelsesinstitutionerne. Til at begynde med vil færdighedstræningen dreje sig om de løsninger, der allerede findes på Sygehus Sønderjylland, som eksempelvis Cetrea, Mit Forløb og videokonference i forbindelse med telemedicin. Men konceptet skal designes, så det kan bruges til uddannelse i de digitale løsninger, som måtte blive en del af sundhedsvæsenet i fremtiden.

Leverandørinvolvering

Flere leverandører har allerede vist interesse for at være en del af projektet. Det er planen, at sygehuset skal bidrage i udviklingsprocesserne af sundhedsdigitale løsninger, samt at virksomhederne skal være med til at opkvalificere sundhedspersonalet ved at stille deres løsninger til rådighed til undervisningsbrug.

Der bliver flere ældre og flere kroniske syge, og det giver generelt et øget pres på sundhedsvæsenet. Presset har afsæt i flere omstændigheder, en af dem er den medicinske og teknologiske udvikling, der gør det muligt at behandle stadigt flere og mere specialiserede sygdomme. På samme måde er der et kontinuerligt krav om effektiviseringer og et kontinuerligt krav om kvalitetsløft i sundhedssektoren.

I 2016 blev sundhedsuddannelserne opdateret, så de nyuddannede i langt højere grad er klædt på til at løfte opgaverne ved hjælp af teknologiske løsninger. Men det kan være svært for de medarbejdere, som er uddannet før 2016. Projektet, som er forankret i Sygehus Sønderjylland, skal være med til at løfte kompetenceniveauet blandt alt sundhedspersonalet, og dermed forbedre kvaliteten i sundhedsvæsenet.


Siden er sidst opdateret 8-11-2018Sygehus Sønderjylland | Kresten Philipsens Vej 15 | 6200 Aabenraa | Tlf. 79 97 00 00 | shs.kontakt@rsyd.dk