Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | tysk flag engelsk flag |
www.sygehussonderjylland.dk Til Region SyddanmarkTil forsiden
Forside // Sygehus SønderjyllandpilPresserumpilNyhederpil2018pilSygehus Sønderjylland udskifter ID-kort

Sygehus Sønderjylland udskifter ID-kort

Fremover vil der ikke længere være tvivl om, hvad det er for en fagperson, patienterne taler med, når de kommer på Sygehus Sønderjylland. Et nyt ID-kortdesign giver både klarhed og mere sikkerhed.

Nyt ID-kort Sygehus Sønderjylland

 

Fra 1. oktober har alle nye medarbejdere på Sygehus Sønderjylland fået et ID-kort med et nyt design, og der er to væsentlige ændringer i forhold til tidligere. Titlen bliver det dominerende, og udsatte medarbejdere kan vælge at nøjes med at have fornavn på kortet.

- For patienterne har det den fordel, at de meget lettere kan se, om det er en læge, sygeplejerske eller bioanalytiker, der kommer og snakker med dem. Og ansatte i udsatte positioner kan for deres egen sikkerheds skyld vælge kun at fremstå med fornavn, forklarer HR-chef på Sygehus Sønderjylland Thorkild Christiansen.

Fra 1. november er Sygehus Sønderjylland begyndt en ombytning af medarbejderes ID-kort, men der er tale om en meget lang proces, der kommer til at strække sig over flere måneder, da der også bliver mulighed for at få taget nye billeder, hvis det nuværende billede er over fem år gammelt, så også den visuelle identifikation bliver lettere.

- Vi bliver jo alle ældre, og ansatte med gamle kort har måske fået lidt mindre hår, en anden frisure eller nye briller. Derfor kan genkendeligheden med gamle billeder være svær, hvorfor der kan være brug for helt nye billeder, begrunder Thorkild Christiansen.

Fornavn skader ikke patientsikkerheden
Nogle medarbejdere oplever i dagligdagen, at patienter eller pårørende har en voldsom eller truende adfærd. Det er ikke en rar situation at stå i, og hvis den enkelte medarbejder tilmed har et særligt efternavn, kan der være en god grund til at undlade det på ID-kortet.

- Det skal være trygt at gå på arbejde for medarbejderne på Sygehus Sønderjylland, og vi vil meget gerne imødegå den utryghed, det kan være, når man som ansat ved, at patienter eller pårørende let kan finde dem på internettet. Derfor kan de fremover nøjes med at have et fornavn på navneskiltet, siger Thorkild Christiansen.

Det betyder dog ikke noget for patientsikkerheden, da det altid vil være muligt at finde tilbage til de enkelte ansatte, der har været på arbejde på et givent tidspunkt.

- I patienternes journaler noterer personalet alle vigtige beskeder og beslutninger. Så vi kan altid finde ud af, hvem der har truffet forskellige beslutninger omkring de enkelte patienter, forklarer HR-chefen.
 


Siden er sidst opdateret 8-11-2018Sygehus Sønderjylland | Kresten Philipsens Vej 15 | 6200 Aabenraa | Tlf. 79 97 00 00 | shs.kontakt@rsyd.dk