Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | tysk flag engelsk flag |

Sygehus Sønderjylland


2019

Nyheder fra Sygehus Sønderjylland publiceret i 2019.


Link Antibiotikaforbruget er i drastisk fald
En målrettet indsats på Sygehus Sønderjylland betyder, at forbruget af antibiotika falder meget kraftigt. Særligt forbruget af kritiske antibiotika er reduceret bemærkelsesværdigt.
Link Et lille prik bedøver hele skulderen
Som det første sted i Danmark - og et af få steder i Europa - tilbyder Sygehus Sønderjylland nu en bedøvende blokade som standard til store skulderoperationer i stedet for en fuld narkose.
Link Samtale gør frygten mindre
Der er oftest ingen grund til at føde ved kejsersnit, hvis babyen ligger med numsen først. Det er helt naturligt, men kræver teknik og en dygtig fødselshjælper.
Link Patientens genvej til rygestop
Tre simple spørgsmål fra sygehusmedarbejdere er ofte nok til at patienterne opnår et rygestop, det viser erfaringerne fra Karkirurgisk Ambulatorium på Sygehus Sønderjylland.
Link Patienterne skal opleve kvaliteten
Fra 1. juni hedder kvalitet- og forbedringschefen på Sygehus Sønderjylland Thomas Lund Sørensen. Han vil have et stort fokus på den kvalitet patienterne oplever samt sikre, at Sygehus Sønderjylland hele tiden bliver bedre.
Link Virkeligheden er mere kompleks end sygeplejeskolen
I alt 40 nyuddannede sygeplejersker fra Sygehus Sønderjylland får i år lov til at deltage i et undervisningsforløb, der skal gøre dem endnu mere klar til virkeligheden på sygehuset.
Link El-biler får egne pladser ved sygehuset
El-biler får egne pladser ved sygehuset
Link Kommune og sygehus i øget samarbejde
Sygehus Sønderjylland og Sønderborg Kommune har i fællesskab fra 1. april 2019 ansat Bettina Thude som tværgående koordinator for at styrke det nære og sammenhængende sundhedsvæsen.
Link Frans går efter den store udfordring
41-årige Frans Brandt Kristensen bliver ny ledende overlæge ved Medicinske Sygdomme på Sygehus Sønderjylland Sønderborg og Tønder den 1. april 2019.
Link Patienterne bliver gladere og gladere
En ny stor landsdækkende undersøgelse af patientoplevelser (LUP) viser, at patienterne på Sygehus Sønderjylland generelt set er tilfredse med det, de oplever på sygehusene i Sønderborg, Aabenraa og Tønder.
Link Fire nye akutsygeplejersker hyldet
Fire akutsygeplejersker er netop blevet færdige med deres uddannelse, og i dag har de fået deres eksamenspapirer på en konference i Lærings- og forskningshuset på Sygehus Sønderjylland.
Link Akutmedicinerne skal tiltrækkes med sammenhængende uddannelse
En ny sammenhængende uddannelse for akutmedicinske læger i de fælles akutmodtagelser skal tiltrække læger til Sønderjylland.
Link Overlæge opnår ph.d. i en sen alder
Overlæge og ortopædkirurg Jens Ole Laursen fra Sygehus Sønderjylland har netop forsvaret sin ph.d.
Link Sønderjyske patienter er blandt landets mest tilfredse
Resultatet fra den nye landsdækkende undersøgelse for patienttilfredsheden i akutmodtagelserne og skadeklinikkerne på Sygehus Sønderjylland viser, at de sønderjyske patienter er nogle af de mest tilfredse i Danmark.

Siden er sidst opdateret 9-1-2019Sygehus Sønderjylland | Kresten Philipsens Vej 15 | 6200 Aabenraa | Tlf. 79 97 00 00 | shs.kontakt@rsyd.dk