Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | tysk flag engelsk flag |
www.sygehussonderjylland.dk Til Region SyddanmarkTil forsiden

Program for gymnasiekonkurrencen

I forbindelse med Et Sundere Syddanmark afholdes udover hovedkonkurrencen også et forprojekt med 80-85 gymnasieelever, i alt 4 samfundsfagsklasser (2. g.) fra hhv. Grindsted og Tornbjerg Gymnasium.

Eleverne deltager i Åben Forskerdag den 25. april på Trinity, hvor nedenstående er integreret med det øvrige program på dagen.  Fuldt program for Åben Forskerdag er vedlagt.

Eleverne skal i forbindelse med forprojektet arbejde med sygehusvæsen, demokrati, prioriteringer og dilemmaer set i relation til de fem forskningsprojekter, som deltager i hovedkonkurrencen til september-oktober.

Temaet er ”Et Sundere Syddanmark og Citizen Science”. Regionsrådsformand Stefanie Lose (V) er formand for juryen, hvor også koncerndirektør Kurt Espersen deltager.

 

Som en del af deres klasseundervisning i marts-april skal eleverne lave en Citizen Science-baseret kampagne (en konferenceposter) vedr. ét af forskningsprojekterne. Det vil sige, at de skal være opsøgende og perspektivere/formidle/forstærke det pågældende projekt i en dialog med  borgerne. Den bedste poster kåres ved finaledagen i Odense fem dage senere.

I den forbindelse skal eleverne møde beslutningstagere og medier – og også sygehusdirektører og forskere. Det sker under Åben Forskerdag, hvor programmet for gymnasieeleverne ser således ud:

 

10.00-10.30             Ankomst
10.30-12.00      Workshop i auditoriet: De fem forskere præsenterer deres projekter. Mulighed for spørgsmål
12.00-12.45 Frokost
12.45-13.45 Dialogsession med gymnasieeleverne. Forskere og sygehusdirektører møder eleverne (de er 4-5 i hver gruppe) og giver dem feedback på deres produktioner/ideer
14.00 Tak for i dag. Eleverne tager hjem

 

 

Forprojektet har finaledag den 30. april kl. 14-17 på Medietorvet, SDU i Odense.

Erfaringer og resultater fra forprojektet medtages i hovedkampagnen for Et Sundere Syddanmark af medier og arrangører. Gymnasieeleverne følges af Citizen Science-forskeren Kristian Hvidtfelt Nielsen, Aarhus Universitet.


Siden er sidst opdateret 29-3-2019Sygehus Sønderjylland | Kresten Philipsens Vej 15 | 6200 Aabenraa | Tlf. 79 97 00 00 | shs.kontakt@rsyd.dk