Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | tysk flag engelsk flag |


Forside // Sygehus SønderjyllandpilPresserumpilNyhederpilSygehus Sønderjylland overtager testcentrene ved grænsen

Sygehus Sønderjylland overtager testcentrene ved grænsen

Mandag den 24. august bliver ledelsen af coronatestfaciliteterne i Kruså og Frøslev overdraget til Sygehus Sønderjylland fra Sygehus Lillebælt, der startede teltene op.

 

Podning ved grænsen

 

Hver dag møder cirka 20 mænd og kvinder ind ved grænsen i Frøslev, hvorfra Testcenter Danmarks aktiviteter ved grænsen mod Tyskland bliver koordineret. Ud over de faste teststeder i Frøslev og Kruså er der også podebiler tilknyttet, og ledelsen og koordineringen af arbejdet bliver overdraget til Sygehus Sønderjylland mandag den 24. august.

- Vi leverer allerede alle forbrugsvarerne til teststationerne, så det er helt naturligligt, at vi overtager den personalemæssige koordinering, da vi er det sygehus, der ligger tættest på rent fysisk, siger Charlotte Pugh, der er leder af podeklinikkerne under Sygehus Sønderjylland.

Overdragelsen fra Sygehus Lillebælt til Sygehus Sønderjylland får ikke konsekvenser for personalet på teststationerne, og selve setuppet for borgerne vil også være det samme.

Stigende travlhed i alle klinikkerne
Indtil videre er der mulighed for at teste i omegnen af 3500 personer ved teststationerne i Frøslev og Kruså om ugen. Hertil kommer kapaciteten i de mere agile podebiler.

- Det er helt tydeligt, at vi den sidste uges tid har mærket en forhøjet efterspørgsel på at blive podet, vurderer Charlotte Pugh.

Både i de faste stationer ved grænsen og i podebilerne er det ikke nødvendigt med tidsbestilling. Det er tilmed gratis for alle. (OBS: Dette er en nyhedsartikel fra 24. august 2020. Siden den er publiceret er der sket ændringer i, hvem der kan blive testet ved grænsen. Læs derfor altid seneste retningslinje for test på www.regionsyddanmark.dk)

Hvis man derimod ønsker at blive podet i Aabenraa eller Sønderborg er det nødvendigt med tidsbestilling via egen læge eller coronaprover.dk


Siden er sidst opdateret 25-09-2020
Sygehus SønderjyllandTilgængelighedserklæring | Om hjemmesiden | Sitemap | Kontakt os