Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | Deutch English |

Forside // Sygehus SønderjyllandpilPresserumpilNyhederpilArkivpil2011pilElektroniske patientjournaler på Sygehus Sønderjylland

Elektroniske patientjournaler på Sygehus Sønderjylland

2011 er året, hvor vi på Sygehus Sønderjylland skal indføre elektroniske patientjournaler (EPJ) på alle områder og med at få PAS overført fra Opus til Cosmic.

Hjertemedicinsk Afsnit i Haderslev tog som de første fat på at skrive journaloplysninger ind digitalt i stedet for traditionelle papirjournaler i de allerførste dage af det nye år.
Til marts vil flere af de store afdelinger tage det nye system i brug og vil årsskiftet vil de elektroniske journaler være indført overalt på sygehuset. Til den tid vil det f.eks. være muligt helt automatisk sende udskrivningsbreve ud i samme øjeblik journaloplysningerne er klar til det.
Sygehus Sønderjyllands første skridt på vejen mod de elektroniske patientjournaler blev taget allerede for et par år siden, da sygehuset indførte elektroniske medicinjournaler.
Men indtil efteråret vil vi formentlig arbejde med en slags overgangsløsning, hvor det kun er nye journaler, der oprettes på pc, mens de eksisterende papirjournaler bruges sideløbende.
Eksisterende patientoplysninger på papir begynder først at blive lagt ind til efteråret, når Sygehus Sønderjylland overgår til den fælles regionale database og også får nyt PAS-system.
Af praktiske hensyn bliver det også først til den tid, at de digitale billeder fra scanninger bliver tilknyttet de elektroniske journaler.
Den store fordel ved de elektroniske journaler er, at de så let som et klik lader sig transportere mellem afdelinger og landsdele.
Skulle sygehuset blive ramt af it-nedbrud er systemet sådan indrettet, at lægen eller sygeplejersken alligevel vil kunne se de oplysninger, der er skrevet ind før nedbruddet fandt sted.

Senest fagligt revideret: 31-01-2011


Siden er sidst opdateret 31-01-2011
Sygehus SønderjyllandTilgængelighedserklæring | Om hjemmesiden | Sitemap | Kontakt os