Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | Deutch English |

Stort overskud på årsregnskabet

Sygehus Sønderjyllands årsregnskab vil vise et samlet overskud på lige omkring 35 mio. kroner.

Et stort og flot overskud, der indikerer, at vi på Sygehus Sønderjylland har fået godt styr på økonomien.

Vi er blevet et levende bevis på, at det rent faktisk ved slid, planlægning, stram styring og fælles indsats kan lade sig gøre et vende et underskud til overskud.

Det flotte resultat skyldes ikke mindst, at det er lykkedes at holde fast i de gode vaner, forsigtigheden og tilbageholdenheden fra 2009. Overalt på sygehuset er kulturen ændret, så der er større fokus på sammenhængen mellem udgifterne og de midler, vi har til rådighed.

Dertil kommer, at det til trods for, at vi er lidt færre mennesker har oplevet en stigning i antallet af operationer, behandlinger og undersøgelser på flere afdelinger i årets sidste måneder, og et par længe ventede engangsindtægter er kommet til udbetaling.

For et offentligt sygehus er overskud i millionklassen ikke et mål i sig selv. Vores opgave er at give patienterne den bedst mulige behandling, pleje og service i forhold til de ressourcer, vi har fået tildelt. 

Nu bliver overskuddet til gengæld et rigtig godt udgangspunkt for 2011, hvor Sygehus Sønderjylland skal klare sig med omkring 20 mio. kroner mindre end tidligere, fordi de økonomiske fordele ved samlingerne af afdelinger 2009 forventes at være slået igennem. 
Lige nu og her betyder Sygehus Sønderjyllands sunde økonomi eksempelvis at vi har råd til at fordele 5 mio. kroner ekstra til afdelingerne. Penge, som er øremærkede ekstraomkostninger i forbindelse med overgangen til elektroniske patientjournaler, så skiftet kan ske så gnidningsfrit som muligt

 

 

 

 

Senest fagligt revideret: 28-02-2011


Siden er sidst opdateret 28-02-2011
Sygehus SønderjyllandTilgængelighedserklæring | Om hjemmesiden | Sitemap | Kontakt os