Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | Deutch English |

Katastrofeøvelse på sygehuset

Positive ord og vis tilfredshed prægede ansigterne i det tætpakkede Mødelokale 1, hvor sygehusets andel i den store katastrofeøvelse onsdag aften blev evalueret.

Folk havde været hurtige til at møde op og møde ind, engagementet havde været stort og tingene var i det store hele gået, som det skulle og fremgår af beredskabsplanen.

Det var lige før nogle af deltagerne ønskede sig lidt flere ”tilskadekomne” at visitere, registrere og behandle.

Meldingen lød på, at et stort skib i havnen var eksploderet og der var udsigt til omkring 50 tilskadekomne, hvoraf en del ville blive kørt til sygehuset i Aabenraa.

Det betød, at sygehusets beredskabsleder straks sendte folk til havnen og at sygehuset i Aabenraa blev sat i beredskab trin 2, og ekstra personale blev kaldt ind for at tage sig af de forventede ekstra patienter.
Men da det kun var en øvelse, fik  sygehusets almindelige aktiviteter deriblandt Centerskadestuen lov at  holde åbent og være bemandet som normalt.

Så store øvelser holder AMK kun hvert andet år, og det går på skift mellem akutsygehusene. Så der kan gå 10 år, før vi oplever en i Sønderjylland igen.

I lyset af, at Sygehus Sønderjylland for ganske nyligt har fået nye beredskabsplaner var det derfor vigtigt at lære mest muligt af den. Af samme grund fulgte mange observatører fra forskellige faggrupper med fra sidelinjen.

Senest fagligt revideret: 09-06-2011


Siden er sidst opdateret 09-06-2011
Sygehus SønderjyllandTilgængelighedserklæring | Om hjemmesiden | Sitemap | Kontakt os