Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | Deutch English |

Forside // Sygehus SønderjyllandpilPresserumpilNyhederpilArkivpil2011pilHurtig hjælp mod snorken i Sønderborg

Hurtig hjælp mod snorken i Sønderborg

Bjarke Sørensen snorkede.
Egentlig gik han til lægen fordi han var så træt, at det ofte var svært at holde sig vågen på arbejdet.Han var chauffør, så det var bestemt ikke godt.
Ofte vågnede han op om natten med et gisp og en fornemmelse af at være tæt på at blive kvalt.

Da Bjarke Sørensen havde sovet en nat med måleudstyr på, afsløredes, han i løbet af en nat gennemsnitligt vågnede op 63 gange i timen og derfor aldrig faldt i dyb søvn.
Han blev udstyret med en særlig maske til at sove med.

-Det føltes underligt, de første to nætter, og man ligger og ligner en alien eller jagerpilot i sengen, indrømmer Bjarke Sørensen men slår samtidig fast, at han ikke har sovet uden sin maske siden, og at den er den første, han pakker, når han skal overnatte andre steder.
-Jeg har fået et helt nyt liv, siger han.
Slut med altid at være træt, ikke at orke at gå en strøgtur eller altid at falde i søvn i en stol til fester.
Lægen har endda fortalt ham, at den blodprop, han fik tilbage til 1995 sikkert kunne være undgået, hvis man noget tidligere havde været opmærksom på problemet.

På Sygehus Sønderjylland ser man snorken som andet og mere end et (lidt tabubelagt) socialt problem.
På Øre-, Næse- Halsafdelingens søvnambulatorium i Sønderborg er indsatsen blevet intensiveret, så man i dag udreder 18 patienter om ugen, hvilket er dobbelt så mange som for få måneder siden.
Her er ansat ekstra personale og opgaveglidning betyder, at tre ud af fire ambulatoriebesøg kan klares uden tilstedeværelse af en læge.
-Men først af alt er succesen båret af et engageret personale, der virkelig går op i det her, fortæller oversygeplejerske Marianne Greisen Greve.

Pr. 15. august var ventetiden til undersøgelse for søvnapnø på Sygehus Sønderjylland helt nede på en uge. Andre steder i landet skal man vente i halve og hele år for at komme til. Og i Sønderborg kommer behandlingen vel at mærke i gang, så snart man er udredt.

Om ambulatoriet kan fastholde så flot en statistik er dog uvist. Ventetider er som bekendt offentligt tilgængelige på Sundhed.dk, og det er før sket, at de fine tal har tiltrukket så mange patienter fra andre dele af landet, at det har lagt et par uger til i statistikken.

Senest fagligt revideret: 25-08-2011


Siden er sidst opdateret 25-08-2011
Sygehus SønderjyllandTilgængelighedserklæring | Om hjemmesiden | Sitemap | Kontakt os