Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | Deutch English |

Forside // Sygehus SønderjyllandpilPresserumpilNyhederpilArkivpil2011pilSpeciallæger til alle akutte patienter døgnet rundt

Speciallæger til alle akutte patienter døgnet rundt

Til januar åbner Sygehus Sønderjyllands nye Akutcenter i Aabenraa.
Hurtigere diagnose, behandling og et bedre sammenhængende patientforløb er forventningerne til den fælles model, Region Syddanmark har vedtaget, at alle akut henviste patienter skal behandles efter i fremtiden.
Modellen er en vigtig forudsætning for akutsygehusene. Men i Sønderjylland venter vi ikke på ombygninger, men tager fat på de nye tider allerede fra årsskiftet.

Det betyder, at alle de patienter, der henvises akut til sygehuset i Aabenraa. Hidtil er kommet ind til tre afdelinger. Den fælles indgang betyder, at både kirurgiske og medicinske speciallæger er til stede døgnet rundt og alle ugens dage. Det vil sikre, at man hurtigere kan stille diagnose og dermed højne kvaliteten for patienterne uanset hvornår de bliver indlagt.
Mange af de akutte patienter vil blive færdigbehandlet i Akutcenteret. Kun patienter med forventet indlæggelsestid på over 48 timer bliver flyttet til andre afdelinger. Det vil betyde at mange patienter vil opleve et hurtigere indlæggelsesforløb.

Akutcenteret bliver en selvstændig afdeling sammen med Centerskadestuen, skadestuefunktionen og skadeklinikkerne. Fra åbningsdagen vil centeret alt i alt have omkring halvanden hundrede medarbejdere og  plads til 23 sengeliggende patienter plus de oppegående. Tallet vil vokse henover de næste par år. For når Sygehus Sønderjylland er færdigombygget vil alle akut henviste patienter i Sønderjylland blive indlagt i Aabenraa.

De nye Akutmodtagelser i Region Syddanmark bliver omdrejningspunktet for uddannelse af alle personalegrupper, ligesom det er planlagt at ansætte en række faste speciallæger og forskningslæger. Sygeplejestuderende og andre under uddannelse vil også være ansat i Akutmodtagelsen.

For nyligt tiltrådte Akutcenterets første ansatte, den ledende overlæge Ole Nørgaard Jensen og ledende oversygeplejerske Helle Overgaard for at kunne deltage i udviklingen og forberedelserne.

Ole Nørgaard Jensen er speciallæge i geriatri og kommer fra en stilling som specialeansvarlig overlæge ved Akut medicinsk Afdeling på Odense Universitetshospital. Ole Nørgaard Jensen har i 1997-1998 arbejdet i Sønderborg i forbindelse med sin speciallægeuddannelse, og i 2005-2007 var han overlæge på Geriatrisk Afdeling i Haderslev.

Helle Overgaard har de seneste to år arbejdet som chefsygeplejerske på Sygehus Himmerland. Helle Overgaard er dog et kendt ansigt på Sygehus Sønderjylland, hvor hun tidligere blandt andet har været ledende oversygeplejerske i Ortopædkirurgisk Afdeling.

Senest fagligt revideret: 03-10-2011


Siden er sidst opdateret 03-10-2011
Sygehus SønderjyllandTilgængelighedserklæring | Om hjemmesiden | Sitemap | Kontakt os