Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | Deutch English |

Trombolyse i Sønderborg

Sygehus Sønderjyllands neurologiske afdeling tilbyder fra den 1. januar trombolysebehandling til patienter med blodpropper i hjernen.

En behandlingsform, der i Region Syddanmark hidtil kun er foretaget på OUH og Sydvestjysk Sygehus. På Sygehus Sønderjylland forventer vi at komme til at give behandlingen til ca. 50 patienter årligt.

Trombolysebehandling går meget kort fortalt ud på at man giver patienten en sprøjte med et stærkt blodfortyndende stof, der kan opløse blodproppen, så blodforsyningen til hjernen normaliseres. På den måde vil man i mange tilfælde kunne begrænse skaderne og lette genoptræningen efter sådan en blodprop.

Effekten af trombolyse er direkte afhængig af, hvor hurtigt blodproppen opdages og behandlingen kommer i gang. På sygehuset vil en læge og en portør stå klar indgangen, når ambulancen kommer ind med en patient som ser ud til at kunne have gavn af behandlingen. Patienten køres hurtigt til scanning og her vil også være personale til at de nødvendige prøver, så man indenfor kortest muligt tid både kan diagnosticere og få behandlingen startet.

Det er afgørende at befolkningen kender symptomer og reagerer med det samme.
Blodpropper i hjernen rammer en som et lyn fra en klar himmel.
De typiske symptomer er pludselig opstået lammelser i ansigt, arm og/eller ben, taleforstyrrelser, halvsides føleforstyrrelser eller styringsbesvær eller halvsides synsforstyrrelser.
Ved disse symptomer skal der straks ringes 112.

Senest fagligt revideret: 27-12-2011


Siden er sidst opdateret 07-10-2016
Sygehus SønderjyllandTilgængelighedserklæring | Om hjemmesiden | Sitemap | Kontakt os