Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | Deutch English |

Sygehus Sønderjylland

Glukosebelastning på gravide i BBI

Hvad er Glukosebelastning på gravide?

En glukosebelastning er en nem test til at kontrollere kroppens evne til at optage glucose (sukker). En glukosebelastning betyder, at blodsukkeret måles efter indtagelse af en bestemt mængde sukkervand.

Før undersøgelsen

De skal faste i 8 timer før undersøgelsen; dvs. at De ikke må spise, ryge og drikke andet end postevand. Livsvigtig medicin bør tages som sædvanlig, medmindre andet er aftalt med henvisende læge.

De sidste 3 dage skal De have spist normal blandet kost og have haft et normalt aktivitetsniveau. De må ikke motionere (f.eks. cykle, løbe) 2 timer før undersøgelsen.
De må ikke have feber eller føle Dem syg.

Det er en god ide at tage læsestof eller lignende med, da undersøgelsen varer 2 timer. Det tilrådes også at medbringe en sukkerholdig drik samt en madpakke, som kan indtages, når blodprøven er taget. 

Selve undersøgelsen

De skal møde fastende. Belastningen begynder med, at De skal drikke ca. 2 glas sukkervand; der er mulighed for at få tilsat lidt citron for at tage den søde smag; det hele skal drikkes indenfor 5 minutter. Efter 2 timer vil der blive taget en blodprøve i armen. Hermed er undersøgelsen afsluttet.

De må hverken drikke, spise, sove, ryge eller være fysisk aktiv i de timer undersøgelsen varer.

OBS Såfremt De mener, at De ikke kan indtage ovennævnte væskemængde i den fastsatte tid, kan testen ikke gennemføres.

Efter undersøgelsen

Det tilrådes, at De spiser og drikker lidt, inden De forlader sygehuset. Man kan godt blive lidt mat efter undersøgelsen.

 

Undersøgelse - hvor?

Undersøgelsen foregår i Prøvetagningsambulatoriet på Sygehus Sønderjylland - enten i Sønderborg, Tønder eller Aabenraa.

Det fremgår af indkaldelsesbrevet, hvilket Prøvetagningsambulatorie De skal møde på samt tidspunkt.
Såfremt De er forhindret, fremgår det af indkaldelsesbrevet, hvilket telefonnummer der skal benyttes til at ringe afbud.

Svar på undersøgelsen

Resultatet af undersøgelsen vil blive sendt til den læge eller afdeling, der har ønsket undersøgelsen. De vil blive kontaktet, hvis resultatet giver anledning til yderligere kontrol.

 

 

Seneste opdatering 31.03.20


Siden er sidst opdateret 22-10-2020
Sygehus SønderjyllandTilgængelighedserklæring | Om hjemmesiden | Sitemap | Kontakt os