Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | Deutch English |

Kunst er en del af byggeriet

Byggeriet i Aabenraa er nu så langt, at man kan se de første elementer af akutsygehusets kunstneriske udsmykning.

Kunst indgår som en del af opgaven i større, offentlige byggerier. På Sygehus Sønderjylland står kunstneren Ane Mette Ruge for en sammenhængende opgave. Med flere forskellige virkemidler koncentreret om de mest befærdede områder på sygehuset, er med til at binde forskellige dele af sygehuset sammen.

Se Ane Mette Ruges skitser og beskrivelser her:

Skadestuens fortættede rumoplevelse, travlhed og mulig ventetid giver et behov for ro og venlig adspredelse. Derfor er fokus på udsmykningen her lagt i og omkring venteværelset, hvor der med farver i gulv, vægge og polstring af de indbyggede bænke efterstræbes en oplevelse af variation og harmoni.

I Skadestuen udsmykkes glaspartierne i døre og vinduer i den væg som adskiller venteværelset fra korridoren med én lang sammenhængende sandblæst frise. Motiverne er inspireret af fredsskoven og af rumlig geometri.

Gulvet er en videreførelse af geometri og farvebrug i Familiehusets entré, mens glasfrisen genoptager motiver fra træskærmen i Psykiatriens entré område. 

Glasudsmykningen er udført som print på begge indersider af særligt konstruerede termoruder.Herved opstår en kulisselignende dybde i motivet, og der opstår både afskærmning og mulighed for indblik.


Siden er sidst opdateret 31-01-2014
Sygehus SønderjyllandTilgængelighedserklæring | Om hjemmesiden | Sitemap | Kontakt os