Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | Deutch English |

Forside // Sygehus SønderjyllandpilPresserumpilNyhederpilArkivpil2014pilSygehusbyggerier forsinkede og dyrere end ventet

Sygehusbyggerier forsinkede og dyrere end ventet

Region Syddanmarks sygehusbyggerier i Aabenraa bliver forsinkede. Byggeriet af den første del af akutsygehuset vil komme til at koste mere og har taget længere tid end totalrådgiverne Creo Arkitekter og Aarhus Arkitekterne havde lagt op til.

For sygehusets planlægning betyder det ikke meget andet, end hvad vi har forholdt os til længe.  Aftalen er, at Sygehus Sønderjylland/Region Syddanmark overtager de nye bygninger i august. Herefter der vil gå en god måneds tid med rengøring og indflytning af inventar med videre, inden vi etapevis flytter ind omkring oktober.

Af samme årsag opretholdes sygehusets aktiviteter i Haderslev indtil efteråret.

Årsagen til forsinkelsen og fordyrelsen er mangelfuld planlægning og fejl og mangler i projektmaterialet fra totalrådgiverens side samt dårligt byggevejr med meget regn og en lang vinter mellem 2012 og 2013.

Byggeriets totalrådgiver har orienteret sygehusbyggeriets styregruppe om, at byggeriet ikke kun har taget længere tid, men også bliver dyrere end ventet. Region Syddanmark vurderer, at byggeriet vil komme til at koste op til 30 millioner kroner mere end forventet.

Region Syddanmark har udpeget totalrådgiverne for anden og sidste del af byggeriet. Desværre vil fordyrelsen af Fase 1 komme til at få betydning for, hvor mange penge, der kan sættes af til projektet. De endelige konsekvenser bliver afklaret i løbet af de næste par måneder, når totalrådgiverne sammen med regionen vil få overblik over detaljerne.

Også Psykiatriens byggeri i Aabenraa er forsinket. Det betyder blandt andet, at man nu først venter at kunne tage Børne- og ungdomspsykiatrisk Ambulatorium til juni 2014 og det øvrige byggeri er klar til indflytning i juni 2015.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Siden er sidst opdateret 20-1-2015Tilgængelighedserklæring | Om hjemmesiden | Sitemap | Kontakt os