Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | Deutch English |

Husk din tid med SMS og e-Boks

På Radiologisk Center er man begyndt at sende sms-beskeder til patienter med på­mindelse om deres aftale.

48 timer før den planlagte mødetid i Radiologisk Center udsendes en SMS-besked til patienten med en tekst a la tek­sten:

"Husk du har en aftale på Syge­hus Sønderjylland i Sønderborg d. 24. september.
Se detaljer i dit indkaldelses­brev eller på e-boks.dk hvis du er tilmeldt. "

Beskeden er formuleret med mødedato, men uden mødetids­punkt. Dette er for at undgå, at der kan opstå tvivl omkring mødetidspunktet på sygehuset i de tilfælde, hvor patienter skal møde til andre aftaler på syge­huset før aftalen i Radiologisk Center.

Den nye SMS-mulighed er en del af et større projekt, som Syge­hus Sønderjylland har kørt på vegne af hele Region Syddan­mark. Tanken er at alle booking­systemer i regionen med tiden skal kunne udsende påmindelser til patienter om deres aftaler via sms.

Når Radiologisk Center var hur­tige til at melde sig på banen i forhold til sms-muligheden, skyldtes det ikke mindst 300 udeblevne patienter i oktober sidste år.

Tingene hænger sammen - også når det gælder de digitale tilbud til patienterne. For at kunne modtage SMS-beskeden skal patienten have tilmeldt sit mo­bilnummer til e-Boks.

Sygehus Sønderjylland tilbyder alle patienter, at de kan modta­ge brevene fra sygehuset breve digitalt. Det har den store for­del, at modtageren får sit brev i næsten samme øjeblik, det er sendt.

I praksis kan det betyde, at vi kan indkalde folk til undersø­gelser og behandling hurtigere. Men for at få del i fordelene er det nødvendigt at borgerne tilmelder sig en digital post­kasse som f.eks. e-Boks og at de jævnligt husker at tjekke deres postkasse.

Det sidste kan man få hjælp til, i form af en automatisk sendt e-mail eller sms-besked, hver gang, der er nyt i postkassen. En mulighed langt fra alle ud­nytter.

Endnu skriver sygehuset også breve på papir og sender dem ud med postvæsnet. I denne tid bliver der sammen med disse breve sendt en ekstra hilsen til patienterne. Et brev, hvor syge­huset opfordrer patienterne til at få en digital brevkasse og til, at de mange, der allerede har en, husker at bruge den.

Fra november 2014 skal alle, der er 15 år eller derover og som har bopæl eller fast ophold i Danmark, være tilmeldt Digital Post. Det er kun muligt at blive fritaget, hvis helt særlige om­stændigheder forhindrer mulig­heden for at modtage eller læse post ad den vej.


Siden er sidst opdateret 18-03-2014
Sygehus SønderjyllandTilgængelighedserklæring | Om hjemmesiden | Sitemap | Kontakt os