Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | Deutch English |

Forside // Sygehus SønderjyllandpilPresserumpilNyhederpilArkivpil2014pilIngen fødsler i Haderslev fra 1. juni

Ingen fødsler i Haderslev fra 1. juni

Fra 1. juni 2014 lukker Sygehus Sønderjylland for fødsler, akutte henvendelser i graviditeten og en del af den ambulante gynækologi. Lukningen sker 4 måneder før planlagt pga. mangel på erfarne speciallæger.   

Der vil fortsat være bl.a. jordemoderkonsultation, svangre-ambulatorium og fødselsforberedelse i Haderslev. Gravide og gynækologiske patienter, der er henvist til Haderslev, vil blive kontaktet i løbet af kort tid i forhold til deres videre forløb. 

Alle medarbejdere i Haderslev orienteres om beslutningen på personalemøde tirsdag eftermiddag. For de direkte berørte medarbejdere kan det betyde, at de i en periode kan få vagter i Sønderborg og bliver opfordret til at afvikle ferie og afspadsering. Det vil blive afklaret med den enkelte medarbejder.

 

Baggrund: 

Til oktober samler Sygehus Sønderjylland alle fødsler i Familiehuset Aabenraa, i helt nye bygninger med optimale fysiske rammer og moderne udstyr.  

Planen var at opretholde såvel Haderslev som Sønderborg som fødested indtil vi kunne tage Familiehuset i brug.  

Forudsætningen for opretholdelsen af to fødesteder i Sygehus Sønderjylland har været, at der begge steder døgnet rundt og hele året er dækning af erfarne speciallæger i gynækologi/obstetrik. 

Desværre betyder manglen på erfarne speciallæger, at fødeafdelingen i Haderslev fra 1. juni vil stå uden bemanding af en gennemgående, kvalificeret og erfaren fødselslæge. Det betyder, at der fra den dato ikke længere kan fødes i Haderslev.  

For ledelsen tæller alene fødesikkerheden, der skal være på højde med øvrige danske fødesteder. Det vil den fortsat være i Sønderborg. Derfor anbefaler Sygehus Sønderjylland, at de gravide vælger at føde i Sønderborg indtil flytningen til Aabenraa.  

For at mindske de ulemper, den midlertidige flytning til Sønderborg, giver de gravide, vil der fortsat være jordemoderkonsultation i Haderslev, og der vil fortsat være ultralydsskanninger i graviditeten. Det omfatter såvel den kendte ”nakkefoldsskanning” som den såkaldte ”misdannelsesskanning”  

Alle gravide, der har planlagt fødsel i Haderslev, vil skriftligt få direkte information fra sygehuset i løbet af kort tid. 

Vi beklager de ulemper ovennævnte beslutning medfører, men vi håber på stor forståelse for, at sikkerheden for både mor og barn tæller mere end noget andet.


Siden er sidst opdateret 13-5-2014Tilgængelighedserklæring | Om hjemmesiden | Sitemap | Kontakt os