Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | Deutch English |

Forside // Sygehus SønderjyllandpilPresserumpilNyhederpilArkivpil2014pilBlodprøverne tages lige inden for døren

Blodprøverne tages lige inden for døren

For patienterne bliver det lettere at få taget en blodprøve på sygehuset i Aabenraa.

Onsdag den 4. juni åbner Biokemisk Klinik sit nye ambulatorium i nyindrettede lokaler lige ud til forhallen og overfor den nuværende hovedindgang.

De nye lokaler, der ligner et lille hus i forhallen, indeholder en reception og fem prøvetagningskabiner, som vil blive flittigt brugt, og vil leve op til Sygehus Sønderjyllands overordnede mål om, at patienten er i fokus..

Hver dag får op imod 150 mennesker taget blodprøver i ambulatoriet Aabenraa, og tallet forventer at stige betragteligt, når flere klinikker flytter funktioner til Aabenraa i løbet af efteråret.

Biokemisk Ambulatorium vil holde åbent alle hverdage fra kl. 7.30 til 15.00.

Ambulatoriets nye placering kommer ikke til at koste ekstra skridt for personalet idet der er fra ambulatoriet er etableret en ”prøveslange” af mærket Tempus 600. Her er tale om en slags rørpostsystem specielt udviklet til blodprøver, som kan sende prøverne direkte fra ambulatorium til laboratorium.

I starten sendes prøverne til en kurv hvorfra personalet skal hente dem til undersøgelse, men på sigt vil de kunne sendes direkte ind i det udstyr, som skal foretage undersøgelsen. I nær fremtid vil der blive tilsvarende rørforbindelser fra FAM og traumestuerne.


Siden er sidst opdateret 02-06-2014
Sygehus SønderjyllandTilgængelighedserklæring | Om hjemmesiden | Sitemap | Kontakt os