Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | Deutch English |

Forside // Sygehus SønderjyllandpilPresserumpilNyhederpilArkivpil2014pilFælles indkøb giver gode løsninger

Fælles indkøb giver gode løsninger

Samarbejde betaler sig. Region Syddanmark har lavet et samlet udbud på et stort indkøb af laboratorieudstyr til brug på regionens sygehuse i Aabenraa, Sønderborg, Vejle, Kolding og Svendborg. Kontrakten er indgået med virksomheden Roche Diagnostics A/S.

En meget stor andel, udstyr og drift for et trecifret millionbeløb over de næste syv år, går til Sygehus Sønderjylland.

Vi bliver også de første af sygehusene, som er klar med de topmoderne analyseforløb, som betyder, at tiden fra blodprøve til analyseresultat sjældent vil vare mere end 45 minutter.

Analyseudstyret skal fortrinsvis benyttes til blodprøver, men kan også bruges til biokemiske undersøgelser af urinprøver. Det udmærker sig ved at være fuldautomatisk, så det kan arbejde uden indgriben fra blodprøven ankommer, bliver centrifugeret, sendes videre til de bestilte analyser og herefter til et køleskab, hvorfra prøven automatisk kasseres, når den fastsatte periode er udløbet.

I Aabenraa forventes udstyret at være opstillet, afprøvet og klar til at tage i brug i begyndelsen af det nye år.

I Sønderborg, hvor opstillingen er afhængig af en del ombygninger i laboratoriet, ventes det analyseudstyret i brug i løbet af efteråret 2015.

Projektleder Bent Petersen glæder sig over udsigten til det nye udstyr, men lige så meget over processen, samarbejdet mellem sygehusene, der førte til det fælles udbud. Uden at forlænge proceduren betød det, at der kunne stilles gennemarbejdede og kvalitetssikrede kravspecifikationer og at der blev lagt et godt fundament for et videre samarbejde.


Siden er sidst opdateret 08-07-2014
Sygehus SønderjyllandTilgængelighedserklæring | Om hjemmesiden | Sitemap | Kontakt os