Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | Deutch English |

Forside // Sygehus SønderjyllandpilPresserumpilNyhederpilArkivpil2014pilDagkirurgisk Klinik i Sønderborg er nu blandt landets største

Dagkirurgisk Klinik i Sønderborg er nu blandt landets største

Nu, efter kollegerne fra Haderslev i arbejdsmæssig forstand er flyttet sammen med kollegerne fra Sønderborg, kommer den nye og ombyggede dagkirurgiske klinik for alvor til sin ret.

I klinikken samles de fleste af optageområdets dagkirurgiske patienter helt i tråd med Sygehus Sønderjyllands mål om at specialsygehuset i Sønderborg løser mange af de ambulante opgaver.

Dagkirurgisk Klinik i Sønderborg har omkring 100 medarbejdere og kan nu med rette kalde sig en af de største i landet inden for sit felt, og de vil i høj grad være med til at fylde parkeringspladsen foran sygehuset i fremtiden.

Her er 12 operationsstuer, hvoraf de 7 er rent dagkirurgiske, her er 2 skopi-stuer og flere ambulatorier og desuden en observationsenhed med 18 pladser beregnet til 35-40 dagpatienter.

Inden for det ortopædkirurgiske felt er alle specialer samlet, så her opereres nu både hænder, skuldre, fødder, ankler, knæ og hofter. Derudover foretages der undersøgelser og operationer indenfor organkirurgi, urologi, gynækologi, øre-, næse- halskirurgi og øjenkirurgi.

personale og sengeliggende patient oktober 2014
 

Den større afdeling giver mulighed for større forum til faglighed, mangfoldige sparringspartnere og rig muligheder for kompetenceudvikling.

Klinikleder Inger Østerballe fortæller desuden, at flere patienter indenfor de enkelte specialer er god basis for teamdannelse internt i klinikken og sammenhængende patientforløb

Et ortopædkirurgisk forløb kan i kraft af klinikkens-og specialets størrelse have personale i såvel ambulatorier, på operationsgangen og i opvågningen. Det betyder, at patienten hele tiden møder personale med kompetencer inden for sit aktuelle behandlingsområde.

-Det er for tidligt at måle på effekten, men vi håber at blive bekræftet i, at det virker, siger Inger Østerballe og fortæller, at målet er kvalitet, tilfredse patienter og at ingen operationer aflyses på baggrund af planlægning.

 


Siden er sidst opdateret 01-07-2021
Sygehus SønderjyllandTilgængelighedserklæring | Om hjemmesiden | Sitemap | Kontakt os