Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | Deutch English |

Forside // Sygehus SønderjyllandpilPresserumpilNyhederpilArkivpil2014pilEtik & Jura konference blev en stor succes

Etik & Jura konference blev en stor succes

Personalekantinen i Sønderborg var rammen omkring den tværfaglige temaeftermiddag, der havde besøg af Mogens Skadborg, som er formand for Dansk Selskab for Klinisk Etik.

Mogens Skadborg gav et spændende indblik i den jura og i de etiske overvejelser, som mange sundhedsprofessionelle står i hver dag. Det gjorde han med stor faglig indsigt. Oplæggene blev også krydret med konkrete eksempler og lidt galgenhumor til at lette stemningen.

Mogens Skadborg

Eftermiddagens andre oplæg kom fra medlemmerne af Klinisk Etisk Komite.

Hanne Lyager fra Medicinsk Center beskrev dilemmaer omkring behandlingens fortsættelse eller ophør og viste undersøgelser, der tyder på, at personalet dømmer situationen mere håbløs end patienterne gør.

Kirsten Voss fra det Palliative team fortalte om lægernes perspektiv, og om hvorledes man skal – og nogle gange ikke skal – tage snakken om genoplivning med patienten.

Sygehuspræst Tine Andsager pointerede, at en tung samtale ikke behøver være svær, hvis man erkender sin egen magtesløshed og møder patienten på lige fod.

I den afsluttende paneldebat blev det pointeret, at det kliniske personale ikke altid kan vurdere, om en patient oplever høj eller lav livskvalitet, og derfor er der altid behov for at tage individuelle hensyn. Der blev ligeledes opfordret til, at der skal være en aktuel og begrundet anledning før den enkelte patient skal til at tage stilling til genoplivning eller ej.


Siden er sidst opdateret 27-11-2014
Sygehus SønderjyllandTilgængelighedserklæring | Om hjemmesiden | Sitemap | Kontakt os