Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | Deutch English |

Dødsfald på sygehuset

Det er svært at stå overfor døden, og det er især svært, hvis den, der er død, var en, man er nært knyttet til. Man kan sige, at en sorg er en kærlighed, der er blevet hjemløs. Sorg er ikke en
sygdom, som skal helbredes, men en naturlig reaktion hos den, der har mistet en kær person.

Det, du kan have brug for, er tid og mennesker, der vil lytte til dig. For du vil igen og igen få brug for at fortælle om det, der er sket, og de mange følelser, det har sat i gang.

Måske er du lige nu lammet, og ude af stand til at føle noget overhovedet. Du vil måske prøve at fortælle dig selv, at det, der er sket, ikke har fundet sted, det hele er bare en ond drøm. Sådan kan det være i lang tid efter, man har mistet en ægtefælle, et barn, en ven eller en slægtning.

Denne tilstand er en slags chok, der kan vare fra få øjeblikke, og op til flere uger. Når chokket begynder at fortage sig, går det op for en, hvad der er sket. Der kommer en reaktion, mere eller mindre voldsom.

Alle mennesker reagerer forskelligt på sorgen, og det er naturligt at være ude af sig selv, eller reagere anderledes, end man plejer.
I løbet af nogle måneder - måske kortere, måske længere tid - begynder hverdagen langsomt at se mere normal ud. Man venter, at nu må det da være overstået, nu må man være kommet over det, men sådan er det ikke altid.

Der kommer en tid, hvor du skal prøve at bearbejde det, der er sket. Ofte kan det være gavnligt, at du fortæller andre, hvordan du har det. Savnet vil altid være der, men der kommer en dag, hvor du opdager, at du kan være glad for livet igen. Sorg følger ikke et bestemt tidsskema, sorgen er en værdifuld proces, og skal derfor ikke undertrykkes.

Er du i tvivl om noget, eller har du spørgsmål, er du velkommen til at henvende dig til personalet. Du kan også kontakte din egen læge.
 Siden er sidst opdateret 25-11-2020
Sygehus SønderjyllandTilgængelighedserklæring | Om hjemmesiden | Sitemap | Kontakt os