Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | Deutch English |

Patienterne skal opleve kvaliteten

Fra 1. juni hedder kvalitet- og forbedringschefen på Sygehus Sønderjylland Thomas Lund Sørensen. Han vil have et stort fokus på den kvalitet patienterne oplever samt sikre, at Sygehus Sønderjylland hele tiden bliver bedre.

 

Thomas Lund Sørensen

 

Sygehus Sønderjylland får fra 1. juni ny kvalitet- og forbedringschef i skikkelse af Thomas Lund Sørensen. Efter halvandet år som enhedschef hos Styrelsen for Patientsikkerhed vender han tilbage til Sygehus Sønderjylland, hvor han tidligere har været ledende overlæge på Medicinske Sygdomme i Sønderborg/Tønder.

- Jeg er vild med Sygehus Sønderjylland, og jeg glæder mig til at gense mange af de gode kolleger fra tidligere samt lære alle de nye at kende, siger Thomas Lund Sørensen.

Kvalitet på patienternes præmisser
Når Thomas Lund Sørensen begynder på sygehuset, vil han indledningsvis tale med alle afdelingsledelserne for at finde ud af, hvor det giver mening at arbejde på tværs og interagere i hinandens fagligheder.

- Jeg vil være nysgerrig og stille fingeren i jorden, så vi fremover i fællesskab kan blive bedre, fortæller Thomas Lund Sørensen og fortsætter.

- Der er i dag masser af samarbejde på tværs af afdelingerne, men hvis vi fokuserer endnu mere på, hvad patienterne ønsker og har af behov, vil de opleve, at de indgår som beslutningspartnere i deres egne sygdomsforløb, og det betyder sædvanligvis glade patienter, der følger behandlingsplanen, uddyber han.
Men det er ikke kun på sygehuset, at Thomas Lund Sørensen vil finde samarbejdspartnere. Han vil også række hånden ud til kommunerne og de praktiserende læger.

- Et effektivt samarbejde mellem sektorerne gør, at vi kan undgå mange indlæggelser af specielt de ældre borgere, og det er en stor fordel for alle, vurderer den kommende kvalitet- og forbedringschef.

Fra god til endnu bedre
I dag klarer Sygehus Sønderjylland det godt i de årlige målinger blandt patienternes tilfredshed og i de kliniske kvalitetsdatabaser, men det kan blive endnu bedre.

- Jeg vil gerne arbejde for at vi bruger vores ressourcer til at blive endnu bedre. Vi skal ikke finde fejl hos hinanden, men vi skal hjælpe hinanden med at blive bedre i dagligdagen, siger Thomas Luns Sørensen og uddyber.

- Vi skal fokusere på det, der giver værdi og fjerne alt det, der er overflødigt ved at bruge den Syddanske Forbedringsmodel, der er implementeret på regionens sygehuse.

Forbedringsmodellen går dybest set ud på, at alle medarbejdere kan komme med idéer til, hvor man kan gøre det bedre eller hurtigere for patienterne. Derefter implementerer man ændringen. Hvis det efter en tid viser sig, at det virker, så beholder man forbedringen, mens ændringer, der ikke fungerer i virkeligheden, bliver skrottet igen.

- Da forbedringerne er opfundet af medarbejderne, giver det også en nærhed og tro på, at man helt lokalt kan være med til at gøre det endnu bedre for patienterne, og det vil gøre, at medarbejderne kommer til at trives i endnu højere grad, siger Thomas Lund Sørensen.

Ambitioner og fælles idéudvikling
Thomas Lund Sørensen er ambitiøs og elsker at diskutere nye idéer med sine medarbejdere.

- Vi har en fælles opgave, der skal løses, og derfor skal vi have plads til faglige samtaler, hvor vi trykprøver hinandens idéer, siger han og uddyber.

- Jeg får de bedste idéer i dialog med andre, og der er ikke noget som at stille sig hen til et whiteboard og idéudvikle sammen.

En lokal mand
Der er ingen tvivl om, at Sygehus Sønderjylland får en kvalitet- og forbedringschef, der er gang i, og det stopper ikke, når han tager hjem til Nordals efter arbejde.

- Jeg kan lide at være ude og har lige fået en ny motorsav, som jeg kan bruge hjemme i haven eller i sommerhuset på Ærø, siger han med et stort smil.

Ærø har i øvrigt en særlig plads i Thomas Lund Sørensens sind, da han som barn har tilbragt meget tid der sammen med sin morfar, der var lærer.

Thomas Lund Sørensen er gift med Marianne, og sammen har de to børn. Derudover har Thomas Lund Sørensen har to børn fra et tidligere ægteskab.


Siden er sidst opdateret 01-07-2019
Sygehus SønderjyllandTilgængelighedserklæring | Om hjemmesiden | Sitemap | Kontakt os