Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | Deutch English |

Grundtilstand: Lykkelig

1. oktober fik Sygehus Sønderjylland en ny ledende radiograf i skikkelse af Jonna Grau. Hun lover, at hun fremover vil være den Jonna, alle kender i dag.

 

Jonna Grau

 

Sygehus Sønderjyllands nye ledende radiograf, Jonna Grau, har gennem 20 år været ansat på sygehuset. Først som almindelig radiograf i syv år, hvorefter hun blev afdelingsradiograf, hvilket hun har været i både Tønder, Sønderborg og i Aabenraa.

- Årene går jo bare, men jeg kan mærke, at det er rigtigt sjovt at være med, hvor de strategiske udfordringer er, og som ny ledende radiograf får jeg jo rig mulighed for at arbejde med strategi, siger Jonna og fortsætter.

- Jeg kan godt lide mennesker, og selv om der kommer til at være mere strategi fremover, vil jeg stadig være en leder, der lytter til og inddrager medarbejderne mest muligt. Det har jeg altid gjort, og det vil jeg blive ved med, lover hun.

- Jeg bliver jo ikke en anden, fordi jeg nu træder ind i en ny rolle, siger Jonna.

Det skal lykkes
Gennem sine år som afdelingsradiograf har Jonna arbejdet målrettet med at øge patienttilfredsheden, sikret en høj medarbejdertilfredshed samt været medvirkende til fælles fodslag i ledergruppen. Alle tre punkter vil også danne bund for det kommende arbejde som ledende radiograf.

- Alt det, vi er lykkes med hidtil, vil jeg bringe med mig videre i afdelingsledelsen, og så har jeg en ambition om, at vi skal fastholde alt det gode og udvikle os de steder, hvor der er potentialer, siger Jonna og uddyber.

- Når vi lykkes med en høj grad af medarbejdertilfredshed, får vi også gladere patienter, og så får vi en positiv spiral, hvilket ganske givet også vil give os en bedre rekrutteringssituation på tværs af faggrupperne, vurderer hun.

Som en del af afdelingsledelsen, vil Jonna ikke gå så meget op i, om de ansatte er radiografer, læger, sygelejersker eller andet.

- Jeg vil være leder for alle medarbejderne, lover hun.

En veldrevet afdeling
Da Jonna Grau gennem 20 år har været på Sygehus Sønderjylland, har hun også et indgående kendskab til afdelingen, hun kommer til at være leder for.

- Røntgen og Skanning er en veldrevet afdeling, og jeg vil gerne arbejde målrettet med at sikre et endnu bedre forhold til alle de afdelinger, vi arbejder sammen med hver dag, siger hun.

Det ønske bærer hun med sig som noget af det, hun gerne vil måles på om fem år.

- Vi skal være kendte for det gode samarbejde, at vi har optimale patientforløb, og at vi skal være en afdeling, hvor medarbejderne kan lide at være, for det er noget, der sikrer en høj kvalitet, vurderer Jonna.

Samtidig vil hun også gerne bruge den Syddanske Forbedringsmodel, som hun selv tidligere er certificeret i.

- Som serviceafdeling medvirker vi ofte i andre afdelingers forløb, og det vil jeg gerne blive ved med, da vi på den måde kan minimere spildtiden for patienterne og hele sygehuset.

Aktiv fritid
Derhjemme er 46-årige Jonna Grau nøjagtig den samme person, som hun er på arbejde. Hun har en positiv tilgang til tingene, og så går hun og manden ikke af vejen for en god diskussion med de to teenagere.

- Vi er en meget diskussionslysten familie. Om det så er Trumps seneste tweets, eller hvordan en 17-årig anskuer det hjemlige politiske klima, så får vi vendt og drejet tingene, til vores alles store fornøjelse, siger hun.

Jonna holder sig fit med et par fem-kilometers løbeture om ugen, og derudover dykker hun ofte ned i gode bøger.

- I øjeblikket står den på factfulness, adfærdsdesign og pseudoarbejde, men jeg går heller ikke af vejen for en god krimi, siger den nye afdelingsleder, som sluger et par krimier om måneden, med et smil og uddyber.

- Egentligt er jeg et meget lykkeligt menneske. Jeg tror, det er en grundtilstand hos mig.
 


Siden er sidst opdateret 04-10-2019
Sygehus SønderjyllandTilgængelighedserklæring | Om hjemmesiden | Sitemap | Kontakt os