Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | Deutch English |

Forside // Sygehus SønderjyllandpilPresserumpilNyhederpilArkivpil2019pilDagens Medicin kårer Hjerne- og Nervesygdomme som Danmarks bedste

Dagens Medicin kårer Hjerne- og Nervesygdomme som Danmarks bedste

På baggrund af hårde fakta fra kliniske databaser er Hjerne- og Nervesygdomme på Sygehus Sønderjylland netop kåret som Danmarks bedste neurologiske afdeling.

Ledende overlæge Harald Floer er en ekstra glad mand i dag, for han har netop modtaget den store hæder, det er, når ens afdeling bliver kåret til at være Danmarks bedste.

- Vi har godt nok arbejdet målrettet på at blive endnu bedre, men at vi nu bliver kåret som landets bedste,
 havde jeg ikke set komme, siger Harald Floer overrasket.

Det er tidsskriftet Dagens Medicin, der kårer landets bedste afdelinger henover vinteren, inden de i februar kårer landets bedste sygehus.

Fire vigtige områder
I kåringen af landets bedste neurologiske afdeling har Dagens Medicin brugt data fra de landsdækkende kvalitetsdatabaser inden for fire områder: Sklerose, apopleksi, forbigående blodprop og demens. Hver kvalitetsdatabase indeholder en masse forskellige målepunkter, og her er det speciallæger, der har vægtet, hvilke målepunkter, der er de vigtigste for patienterne.

Hjerne- og Nervesygdomme scorer førstepladser på områderne apopleksi og demens, mens det bliver til en andenplads på skleroseområdet. Endeligt bliver det til en 13.-plads på de forbigående blodpropper. Samlet set i sammenligning med alle de andre sygehuse i landet, scorer Sygehus Sønderjylland bedst, og bliver dermed samlet vinder.

- Nu ligger vi nummer et, men det må ikke blive en sovepude, siger Harald Floer og fortsætter.

- Vi skal fortsætte med at være opmærksom på hver eneste patient, og så skal vi fortsætte med at løfte i flok, for det er den måde vi lykkes på, vurderer den ledende overlæge.

Mangfoldig afdeling
Det er ingen hemmelighed, at der på afdelingen er mange ansatte med udenlandsk baggrund, og det var også en af årsagerne til, at Danmarks Radio tidligere på året havde fokus på afdelingen. Men det er ikke en svaghed, forklarer Harald Floer.

- Forskelligheden er vore styrke, og vi har et godt sammenhold, hvor vi hjælper hinanden, uddyber han.

Harald Floer ankom til afdelingen i 2006, og siden da er afdelingen vokset ganske betragteligt, det gør, at Harald Floer som leder kender alle afdelingens ansatte rigtig godt. Han tilbringer også langt det meste af sin tid i den hvide kittel og er derfor en synlig leder i den daglige drift på afdelingen.

Læs artiklerne hos Dagens Medicin her: https://dagensmedicin.dk/sektion/danmarks-bedste-hospital/


Siden er sidst opdateret 13-12-2019
Sygehus SønderjyllandTilgængelighedserklæring | Om hjemmesiden | Sitemap | Kontakt os