Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | Deutch English |

Mundbind til patienter i Flextrafik

Fra fredag kan patienter, der kører med Flextrafik til en af Sygehus Sønderjyllands matrikler modtage et gratis mundbind til transporten.

Ældre og andre syge personer, der har brug for at blive fragtet til og fra Sygehus Sønderjylland med Flextrafik kan fra fredag få en også mere coronasikker transport.

- I løbet af torsdag har vi uddelt mundbind til en lang række chauffører fra Flextrafik, så de allerede fra fredag morgen kan uddele mundbind til alle de passagerer, der ikke selv har haft et mundbind med hjemmefra, siger Mikkel Andersen, der er presseansvarlig på Sygehus Sønderjylland.

Mundbindet er ikke et krav til passagererne men et tilbud, som sygehuset håber alle vil benytte sig af.

- Det er klart, at brugen af mundbind kan give en mere sikker transport, og her er det vigtigt, at vi alle tænker på at passe på de svageste medborgere, der ofte både er bekymrede men også i reel risiko for at blive alvorligt syge, hvis de bliver smittet med coronavirus, forklarer Mikkel Andersen.

Mange mundbind er udleveret
Sygehus Sønderjylland har ikke noget samlet overblik over, hvor mange mundbind der i løbet af torsdag er udleveret til chaufførerne.

- Informationerne melder, at der har været run på særligt torsdag formiddag, og da hver chauffør har fået en eller to kasser svarende til 50 eller 100 mundbind, skal vi nok have passeret mindst 5000 udleverede mundbind allerede, vurderer Mikkel Andersen.

Chaufførerne, der skal gå ind i sygehusets informationer for at hente mundbindene, virker også til at være glade for tiltaget.

- Hver chauffør bliver registreret for at vi har kontrol med udleveringerne, men de tager det med godt humør og er blot glade for, at de kan være med til at yde en ekstra indsats for patienternes sikkerhed, fortæller Mikkel Andersen.

Det er i øvrigt ikke kun passagererne, der anbefales at bruge mundbind. Anbefalingen gælder også i forhold til chaufførerne.
 


Siden er sidst opdateret 13-08-2020
Sygehus SønderjyllandTilgængelighedserklæring | Om hjemmesiden | Sitemap | Kontakt os