Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | Deutch English |

Forside // Sygehus SønderjyllandpilPresserumpilNyhederpilArkivpil2021pilEkstra Pfizervacciner til Sønderborg

Ekstra Pfizervacciner til Sønderborg

Flere omstændigheder gør, at Sygehus Sønderjylland skruer op for vaccinationsblusset med cirka 1000 ekstra vacciner i Sønderborg i uge 10.

For at frigøre kapacitet i forbindelse med flytninger af vaccinationscentrene i Rødekro og Sønderborg samt for at få flere borgere fra Sønderborg til at lade sig vaccinere, øger Sygehus Sønderjylland antallet af vaccinationer i Sønderborg i uge 10.

- Blandt de ældste og knapt så pendlevillige borgere, er der lidt færre vaccinerede borgere fra Sønderborg Kommune sammenlignet med resten af sygehusets område. Det er en af grundene til, at vi vælger at gøre en ekstra indsats i Sønderborg i den kommende uge, siger vaccinationschef på Sygehus Sønderjylland Thomas Lund Sørensen.

Helt konkret flytter sygehuset i omegnen af 1000 Pfizervacciner, som i første omgang skulle gives i vaccinationscenteret i Rødekro, til det nye vaccinationscenter i Humlehøjhallerne i Sønderborg. Det er borgere i gruppe 2, 3, 5 og medarbejdere i gruppe 4, der nu får flere tider at vælge imellem.

- Det er primært ældre borgere, patienter i særlige risikogrupper samt de ældste kommunale og regionale frontmedarbejdere over 65 år, der nu kan få et stik, uddyber Thomas Lund Sørensen.

Tidligere har det været svært at få plads til flere vaccinationer i vaccinationscenteret på Ellegårdvej i Sønderborg, men fra på tirsdag, hvor vaccinationerne skal foregå i Humlehøjhallerne, er der meget mere plads.

I alt er der nu planlagt 1308 vaccinationer i Sygehus Sønderjyllands vaccinationscenter i Humlehøjhallerne i uge 10.

Går ikke ud over Rødekro
Der er en generel mangel på vacciner i hele Danmark, men flytningen af vacciner får ikke reel indflydelse på borgerne i resten af sygehusets område.

- I denne uge har vi faktisk haft nogle ledige tider i Rødekro, og samtidig har der været stor efterspørgsel på tider i Sønderborg, og det er det, vi nu justerer ind efter, forklarer Thomas Lund Sørensen.

Nogle af de ekstra tider kommer altså fra ubrugte vaccinationstider i Rødekro. Derudover skal vaccinationscenteret i Rødekro i den kommende uge primært bruges til borgere over 92 år, som alle skal have en Moderna-vaccine.

Tålmodighed er en dyd
Sygehus Sønderjylland er godt klar over, at der selv efter den øgede mængde vacciner i Sønderborg i næste uge stadig vil være en stor efterspørgsel.

- Men uanset hvad gælder det stadig om at have tålmodighed, for alle skal nok være vaccineret inden 27. juni, som vi hele tiden har meldt ud. Det kræver bare, at vi får vaccinerne i hus, for personalet er mere end klar til at komme i sving med flere tusinde borgere om dagen, forsikrer han.

FAKTA
På vacciner.dk er der primært lagt vaccinationstider til borgerne i gruppe 2 (65+) eller gruppe 3 (85+), samt regionale og kommunale medarbejdere over 65 år.

De der har fået et brev i E-boks kan selv booke en tid på vaccine.dk.

De borgere, der ikke har fået brev i E-boks, har typisk fået et papirbrev med oplysninger om, at de kan blive booket med hjælp fra deres kommune. I brevet er der oplysninger om, hvortil de kan ringe.


Siden er sidst opdateret 05-03-2021
Sygehus SønderjyllandTilgængelighedserklæring | Om hjemmesiden | Sitemap | Kontakt os